maandag 11 januari 2016

Review: Casual Sect - The Hidden Persuaders (Box Records, 2016) (Punk)

Casual Sect is in 2015 te Londen, Engeland opgericht door Thom D. Bleasdale, Kevin Morpurgo, Robbie Judkins en Maggie Muldoon.
De band heeft begin 2016 hun debuut cassette, waarop 9 nummers staan, via het Box Records label uitgebracht, waarvan de eerste 50 cassettes met een download zijn en op een oranje cassette verschijnen en deze start met "World War Two (Part Two)", waarin ik een geweldige korte snelle old school punkrock song te horen krijg (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie), die gevolgd wordt door "Fungazi", een heerlijke punk song, waarin de zang in de stijl van Johnny Rotten zit en de muziek in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en naar het einde toe over gaat in een gesproken tekst.
Daarna hoor ik "I've Seen Somethings I Can't Unsee" en daarin schotelt de band me een uitstekende heftige punk song voor met een aanstekelijk ritme, waarna "Icke Was Right" volgt en in dit nummer laat de band me genieten van een mix van psychedelica, klassiek, punk en gesproken tekst, die een vervolg krijgt in het volgende nummer, dat "I Hate Jazz" getiteld is en hierin zet Casual Sect me een swingende, vrij heftig klinkende, punk song voor, die een aanstekelijk ritme bevat en tegen het einde ook nu weer een gesproken tekst heeft.
In "You Fucked Up" krijg ik een erg korte old school punkrock song te horen, die slechts 42 seconden duurt en in "Large Hardon Collider" speelt de band opnieuw zo'n erg korte snelle swingende punkrock song van 1 minuut.
Vervolgens krijg ik nog een korte song te horen, die iets meer dan 1 minuut duurt, getiteld "Gonna Get It" en ook in dit nummer is de muziek lekker snel en in het laatste nummer, dat "Coke Bloat" heet en diverse uitstekende tempowisselingen bevat, mag ik nogmaals genieten van de schitterende punkrock, die de band maakt.

De debuut cassette van Casual Sect is weliswaar kort, maar bevat 9 fantastische punkrock songs, die in geen enkele collectie van liefhebbers van deze muzieksoort mag ontbreken en ik kan hen deze dan ook ten zeerste aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten