maandag 25 januari 2016

Review: John Canoe - Actorboy (Fourtwenty Records / Bomba Dischi, 2016) (Garagerock / Surf)

John Canoe werd eind 2014 te Rome, Italië, opgericht en bestaat uit: Jesse Germano - zang en sologitaar, Mario Bruni - basgitaar en zang en Stefano Padoan - drums en zang.
De band heeft hun oefenruimte in een oude garage in de historische wijk Testaccio te Rome en speelde onder andere op festivals als Arrezo Wave en Zanne Festival, terwijl Jesse de nodige studio ervaring op deed als assistent technicus in de Forum Village te Rome, die in 1969 door Ennio Morricone en Luis Bacalov werd opgericht en sinds die tijd als één van de beste opname studio's van Italië wordt beschouwd.
De band brengt 26 januari 2016 hun debuut EP "Actorboy", waarop 5 nummers staan, via het Four Twenty Records label in samenwerking met Bomba Dischi.

De EP start met "Intro", waarin ik een kort uptempo instrumentaal nummer te horen krijg, dat lichte surf invloeden bevat en gevolgd wordt door "Beer And Pills", een heerlijk dansbare mix van surf, pop en garagerock, dat een aanstekelijk ritme en een hoog meezing gehalte bevat.
Daarna volgt "Nervous Breakdown" en ook daarin speelt de band een swingende mix van garagerock, pop en surf, waarbij stil zitten geen optie is (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna ik "Start To Move" voorgezet krijg en hierin laat de band me genieten van een verrukkelijke aanstekelijke uptempo poprock song, waarmee de band me opnieuw in beweging weet te krijgen, terwijl het laatste nummer van de EP, "Untiteld Mood" getiteld, een uitstekende dansbare pop song is.

John Canoe heeft met hun EP "Actorboy" een fantastisch swingend debuut gemaakt, dat 5 heerlijke nummers bevat, die er om schreeuwen gedraaid te worden en ik kan elke liefhebber van de betere poprock dan ook aanraden, dit werkje eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten