maandag 18 april 2016

Review: Bellhound Choir – Bad Dreams (Bad Afro Records, 2016) (Bluesrock)

Bellhound Choir is het solo project van Christian Hede Madsen it Kopenhagen, Denemarken, die voorheen in de stoner band Pet The Preacher speelde.
In 2015 maakte hij zijn debuut op het Lay Bare Recordings label met de EP "Stray Screech Beast", die op vinyl werd uitgebracht.
Zijn debuut album, "Imagine The Crackle" verschijnt 20 mei 2016 via het Bad Afro Records label en wordt 7 april 2016 vooraf gegaan door de single "Bad Dreams", waarop Mads Uldall-Jessen – dubbele basgitaar, Sören Stensby - viool en Sebastian Wolff – drums meespelen, terwijl Christian zelf de zang en sologitaar voor zijn rekening neemt en de single is geproduceerd door Sebastian Wolff (Keldermench) en gemixt door Steffen Sörensen.

In "Bad Dreams" hoor ik de band een fantastische blues song ten gehore brengen, die invloeden van folk bevat en in een rustig tempo gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

De single "Bad Dreams" van Bellhound Choir is een verrukkelijk stukje blues, dat zeker bij liefhebbers van deze muzieksoort in de smaak zal vallen en ik kan hen deze schijf dan ook van harte aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten