maandag 24 oktober 2016

Review: Inwolves - Involves (Consouling Sounds, 2016) (Avant Garde)

Inwolves is het project van drumster Karen Willems, uit Maldegem, België, die eerder in bands als Yuko, Zita Swoon Group en Cycle speelde en tevens bij diverse andere projecten betrokken was.
Samen met Jürgen De Blonde - synthesizer en Ward Dupan - sologitaar vormt ze de band, die op 1 februari 2014 het debuut album "Air" via Consouling Sounds uitbracht.
De Blonde is tevens lid van de Gentse band De Portables en Frambooze en onder de naam Köhn speelt hij elektronische experimentele muziek, terwijl hij als Ed Nolbed lo-fi muziek maakt en verder schrijft hij muziek voor theater, film en hedendaagse dans.
Het tweede album van de band, dat "Involves" heet, verscheen 12 maart 2016 via het Consouling Sounds label en bevat 7 nummers.

"Involves" start met "I Va Va Vimedoom", waarin ik de band een heerlijk zwaar avant garde nummer in een traag tempo hoor spelen, dat in een dramatische film gebruikt had kunnen zijn, waarna "Minimal" volgt en ik een uitstekend dreigend nummer te horen krijg, waarbij het ritme licht hypnotiserend werkt en het tempo niet al te hoog ligt.
Daarna zet de band me "Vladimir" voor en in dit spannende nummer speelt Inwolves een lekker in het gehoor klinkend dreigend stuk muziek en ook "Strange Waltz" bevat die dreiging, maar hierin laat Karen me ook een staaltje van haar drumkunst horen en speelt de band een schitterend indringend stuk avant garde.
Dan schotelt de band me "In Town" voor en laat me genieten van een swingende mix van krautrock en avant garde, waarbij stil zitten geen optie is en dit wordt gevolgd door "Dirty Monks", waarin de band weer zo'n mooi duister klinkend nummer speelt, dat halverwege gepaard gaat met kreten, waarbij de muziek iets heftiger wordt, om vervolgens terug te keren naar het rustigere tempo.(luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
In het laatste nummer, dat "Be Kind" heet, laat de band me nogmaals genieten van een fantastische mix van krautrock en avant garde, plus een dosis dreiging, die swingt en tevens lichte progressieve elementen bevat.

"Involves" van Inwolves bevat 7 verrukkelijke nummers, waarvan ik van begin tot einde heb genoten en ik kan dit geweldige album dan ook van harte aanbevelen aan een ieder, die van avant garde, krautrock en dreigende, duistere, ritmes houdt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten