maandag 17 oktober 2016

Review: Paul Marcano & Light Dreams - 10,001 Dreams (Got Kinda Lost, 2016) (Psychedelische Pop)

In 1982 bracht Paul Marcano & Light Dreams uit Brits Columbia, Canada, hun debuut album "10,001 Dreams", dat thuis opgenomen werd, in eigen beheer op cassette uit, nadat de band onder de naam Light Dreams eerder in 1981 het album "Islands In Space" in een beperkte oplage van 1000 stuks op vinyl had uitgebracht.
Light Dreams, een studio band, bestond uit Paul Marcano - zang, keyboards, solo- en basgitaar en geluid effecten, Cory Rhyon - slaggitaar en akoestische gitaar, Andre Martin - keyboards, Tim Moore - saxofoon, Art Lowe - basgitaar en John Walker - zang.
In 1983 gingen Paul en Andre als duo verder en maakten onder de naam Paul Marcano & Andre Martin het album "Airbrushing Galaxies", dat in 1993 gevolgd werd door "First Time Back", waarop muziek staat, die Paul vanaf 1992 opgenomen had.
Op 14 september heeft het Got Kinda Lost label het album het album "10,001 Dreams" zowel op CD, als digitale download en als 2LP uitgebracht, waarbij opgemerkt kan worden, dat de 2LP 2 lange nummers bevat, die niet op de CD en download staan, terwijl de CD en digitale download versie een lang nummer hebben, dat niet op de 2LP staat.

De CD start met het titel nummer "10,001 Dreams", dat bijna 14 mniuten duurt, waarin ik de band een fantastisch melodisch stukje muziek hoor spelen, dat invloeden van psychedelische en symfonische pop bevat en gevolgd wordt door "Stream", een heerlijk melodisch instrumentaal nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Daarna zet de band me "Everyone Grows And Grows" voor en daarin krijg ik een schitterende, vrij rustige, psychedelische pop song te horen, waarna "Usual Breakfast" volgt en hierin speelt de band een verrukkelijke mix van progressieve en melodische pop, die diverse prima tempowisselingen bevat.
Dan laat de band me genieten van "Who Is The One", een geweldige rustige progressieve pop song, die een licht psychedelisch karakter heeft en halverwege, door een tempowisseling, over gaat in een aanstekelijke swingende pop song, waarbij stil zitten geen optie is (luister naar een gedeelte van dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Follow The Stream", een mooie rustige pop song.
In het 23 minuten durende "In Memory Of Being Here", dat uit: "Being Here", "Subtle Arrival", "Something Out Of Nothing", "Subtle Departure", "Windsong For The Rain" en "Erona Interlude" bestaat, hoor ik Paul Marcano & Light Dreams achtereenvolgens psychedelische pop, experimenteel progressief, psychedelisch, klassiek gitaar, melodisch, soundscapes en new age muziek.
Vervolgens speelt de band "Maj Moorhsum", een zeer psychedelisch nummer, waarin de muziek achterstevoren opgenomen is, op de manier waarop The Beatles dat deden.
Het laatste nummer heet "Building Islands In Space (Reprise)" en ook in dit nummer laat de band me genieten van een lekker in het gehoor klinkende licht psychedelische song.

"10,001 Dreams" van Paul Marcano & Light Dreams is een uitstekend album, dat vol staat met heerlijke licht psychedelische nummers en ik kan dit album dan ook aanraden aan een ieder, die van psychedelische pop houdt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten