maandag 30 januari 2017

Review: Deep Space Destructors - Psychedelogy (Space Rock Productions, 2017) (Spacerock)

Deep Space Destructors werd in januari 2011 opgericht te Oulu, Finland en bestaat uit: Jani Pitkänen - zang en basgitaar, Petri Lassila - sologitaar en zang en Markus Pitkänen - drums.
De band bracht op 25 januari 2012 hun debuut album "I" als digitale download uit, waarna "II" op 28 november 2012 in een beperkte oplage van 200 stuks als CD-R volgde.
Op 29 augustus 2014 verscheen "III", eveneens als CD-R in een beperkte genummerde oplage van 200 stuks en op 1 april 2015 werd "Spring Break From Space" in een zeer gelimiteerde oplage van 30 stuks op cassette uitgebracht en tevens verscheen het album op LP in een beperkte oplage van 110 stuks op zwart vinyl en 160 stuks op transparant geel met rood marmer vinyl via het Space Rock Productions label.
Ook hun nieuwe album "Psychedelogy" wordt 28 februari 2017 via het Space Rock Productions label uitgebracht in een beperkte oplage van 500 stuks, die in 3 verschillende kleuren leverbaar zullen zijn.

Het album, dat 4 nummers bevat, start met "Journey To The Space Mountain" en daarin hoor ik de band, na een korte intro, een schitterende mix van spacerock en psychedelische rock spelen, waarin het snelle tempo wisselend is en het ritme zo nu en dan vrij heftig en stevig. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna hoor ik "Spacemind" en hierin begint de band in een rustig tempo, waarbij de samenzang prachtig klinkt en de muziek een mix van hardrock en spacerock is, die na enkele minuten heftiger wordt, waarna de band terug keert naar het spelen van rustige muziek, die licht psychedelische elementen bevat en tegen  het einde van het nummer weer versneld wordt.
Op kant B krijg ik "Return To The Black Star" voorgeschoteld, waarin de band een lekker swingend rock & roll ritme speelt, dat door ruimtelijke klanken begeleid wordt en langzaam over gaat in een fantastisch spacerock nummer met een licht hypnotiserend ritme, waarna "From The Ashes"volgt en ik een verrukkelijke swingende spacerock song te horen krijg, die me bij tijd en wijle aan de muziek van Hawkwind doet denken.

"Psychedelogy" van Deep Space Destructors is een heerlijke plaat, die 4 geweldige spacerock songs bevat, waarmee de band me van begin tot einde in de ban van hun muziek heeft gehouden en ik kan deze schijf dan ook van harte aanbevelen aan hen, die van deze muzieksoort houden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten