maandag 2 januari 2017

Review: Order Of Thieves - Order Of Thieves (Eigen Beheer, 2016) (Rock)

Order Of Thieves is een Amerikaanse band uit Seacoast, New Hampshire, die bestaat uit: Bob Lord - basgitaar (Dreadnaught, The Gaudy Baubles, Bling Cherry), Jon McCormack - sologitaar (Bling Cherry, The Wheel of Awesome, Museum of Science, Fly Spinach Fly, Swamp Yankee, Starch, Gay Bride of Frankenstein) en Rick Habib - drums (Dreadnaught, The Wheel of Awesome, The Gaudy Baubles).
De band bracht 21 oktober 2016 hun debuut album "Order Of Thieves" in eigen beheer als digitale download uit, waarbij inspiratie gehaald werd uit de muziek van de jaren 60, 70 en 80.

Het album, dat 9 nummers bevat, start met "Recreational Viagra" en daarin hoor ik de band een schitterend instrumentaal nummer spelen, waarin complexe ritmes, funk en rock vakkundig aan elkaar gesmeed worden. (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Daarna zet de band me "Tolbooth Goddess" voor en krijg ik een lekker in het gehoor klinkende melodische hardrock song te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele prima tempowisselingen bevat, waarna "Rhinestone Halo" volgt en ik een uitstekende dansbare rock song voorgeschoteld krijg, die diverse tempowisselingen kent.
Dan volgt "Town & Oats", een prima dansbare song, waaraan medewerking wordt verleent door een trompettist en dit nummer vind ik vrij commercieel klinken.
In "Cherry Red" laat Order Of Thieves me een goede afwisselende rock song horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en in "Border Cop" schotelt de band me een fantastische swingende rock song voor, waarin hardrock de boventoon voert.
Vervolgens hoor ik "Drunkenmonkeyknifefight" en hierin speelt de band weer een vrij melodische dansbare rock song, waar enkele tempowisselingen in zitten en deze wordt gevolgd door "Aviation", waarin de band een heerlijke mix maakt van hardrock, funk en experimentele rock en in het laatste nummer, dat "Two In The Tomb" heet, laat de band me genieten van een geweldig instrumentaal progressief rock nummer, dat diverse prima tempowisselingen bevat.

"Order Of Thieves" van Order Of Thieves is een prima debuut van deze Amerikaanse band en ik kan iedere liefhebber van rock dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via  www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten