maandag 16 januari 2017

Review: Heath Green & The Makeshifters - Heath Green & The Makeshifters (Alive Natural Sound, 2017) (Bluesrock)

Heath Green uit Birmingham, Alabama, Amerika, was al 15 jaar bezig muziek te maken, voordat hij in februari 2015 met de band The Makeshifters startte.
De band bestaat uit: Heath Green - zang, keyboards en mondharmonica, Jody Nelson - sologitaar, Keelan Parrish - basgitaar, Jason Lucia - drums en Greg Slamen - basgitaar op 3 nummers.
Op 10 maart 2017 verschijnt het debuut album van de band, dat simpelweg "Heath Green & The Makeshifters" getiteld is en dit wordt zowel op CD, LP en als digitale download door het Alive Natural Sound label uitgebracht.

Het album, dat 10 nummers bevat, begint met "Out To The City" en daarin hoor ik de band een lekker in het gehoor klinkende ruige swingende bluesrock spelen, die een gemiddeld tempo heeft en gevolgd wordt door ""Secret Sisters", een aanstekelijke swingende bluesrock song, die enkele prima tempowisselingen en lichte gospel invloeden in de stijl van Rosetta Tharp bevat.
Daarna zet de band me "Ain't Got God" voor en hierin krijg ik een uitstekende reli bluesrock song te horen, die swingt, waarna "Hold On Me" volgt en de band een geweldige swingende rock song speelt, die diverse tempowisselingen heeft en vrij heftig klinkt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dan krijg ik "Ain't It A Shame" voorgeschoteld en verrast Heath Green & The Makeshifters me door een fantastische soul song te spelen, die me aan de muziek van Otis Redding doet denken en deze wordt gevolgd door "Living On The Good Side", een schitterende mix van een blues en progressieve rock song, die diverse tempowisselingen bevat.
In "Took Off My Head" speelt de band een aanstekelijke swingende mix van boogie en blues, waarbij stil zitten geen optie is en in "I'm A Fool" laat de band me genieten van heerlijke een mix van blues en soul.
Vervolgens krijg ik "Ain't Ever Be My Baby" voorgezet en daarin krijg ik opnieuw zo'n verrukkelijke swingende bluesrock song te horen, waarbij het onmogelijk is om niet in beweging te komen en in het laatste nummer, dat "Sad Eyed Friend" heet, hoor ik de band een schitterende mix maken van progressieve rock en blues, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een aangenaam ritme heeft.

Heath Green & The Makeshifters heeft met hun debuut album, met gelijknamige titel, een fantastische plaat gemaakt, waar ik van begin tot eind van genoten heb en ik kan deze geweldige schijf aan iedere bluesrock liefhebber aanraden, want dit is bluesrock op zijn best.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten