maandag 26 juni 2017

Review: Beastmaker - Inside The Skull (Rise Above Records, 2017) (Hardrock)

Beastmaker is een band uit Fresno, Californië, Amerika, die in 2014 werd opgericht en bestaat uit: Trevor William Church - zang en sologitaar, John Tucker - basgitaar en Andres Alejandro Saldate (beter bekend als Juan Bonham) - drums.
De band liet zich muzikaal vooral inspireren door hardrock bands uit de jaren 70 en 80, zoals Black Sabbath en Slayer, maar ook door de jaren 60 en 70 bands, als The Zombies en The Four Seasons, door hedendaagse bands zoals Witchcraft en door muziek uit horror films en het occulte.
Hun debuut album, "Lusus Naturae", dat 12 nummers bevat, verscheen 25 maart 2016 via het Rise Abover Records label en werd op 180 gram rood vinyl en op CD uitgebracht.
Deze werd 20 augustus 2015 vooraf gegaan door de 7" vinyl EP "You Must Sin", waarop 5 nummers staan en is in een beperkte oplage van 150 op doorzichtig vinyl geperst, terwijl er 250 op zwart vinyl en, alleen voor Amerika, 250 op paars vinyl gemaakt zijn.
Op 19 mei 2017 verscheen hun tweede album, getiteld "Inside The Skull" via Rise Above Records en deze is zowel op CD als op LP uitgebracht, waarvan er 100 stuks op zwart vinyl, inclusief een A1 poster exclusief gemaakt door Fangoria artiest Kelly Forbes (alleen verkrijgbaar als mail order), 600 stuks op transparant rood vinyl en alleen voor de Amerikaanse markt 600 stuks op paars vinyl.

Het album start met "Evil One" en daarin hoor ik de band een lekkere stevige hardrock song spelen, waarin het tempo niet al te hoog ligt en de zang en muziek me lichtelijk aan die van Black Sabbath doen denken (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), waarna de band "Heaven To Hell" ten gehore brengt en ik een zwaar klinkende rock song voorgeschoteld krijg, die in een vrij langzaam tempo gespeeld wordt en halverwege tijdelijk melodisch wordt, om vervolgens weer steviger te worden.
Daarna hoor ik "Now Howls The Beast", een heerlijke song in de stijl van Black Sabbath, die me terug voert naar begin jaren 70 en ook daarin verandert de muziek halverwege in een prima melodisch stuk rock, om tegen het einde opnieuw te veranderen en dit nummer wordt gevolgd door "Of Gods Creation", eveneens een song in Black Sabbath stijl, dus muziek met een stevig gemiddeld tempo, aangevuld met zang in de stijl van Ozzy.
Dan volgt "Give Me A Sign", een fantastische rock song, die een licht hypnotiserend melodisch ritme en enkele prima subtiele tempowisselingen heeft, waarna Beastmaker "Nature Of The Damned" speelt en ik opnieuw een uitstekende hardrock song in een niet al te hoog tempo voorgezet krijg, waarin de band de muziek tegen het einde iets versnelt.
In "Psychic Visions" hoor ik weer zo'n heerlijke rock song met wisselende tempo's en in de titel song "Inside The Skull" laat de band me genieten van een schitterende song, die enkele tempowisselingen, uitstekend gitaarspel en een swingend ritme heeft.
Vervolgens hoor ik "Night Bird", een lekker in het gehoor klinkende rock song, waarin de band wisselt tussen melodische en hardrock en de muziek in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en het album wordt afgesloten met "Sick Sick Demon", een geweldige swingende hardrock song, die een aanstekelijk ritme bevat.

"Inside The Skull" van Beastmaker bevat 10 uitstekende hardrock songs, die in de jaren 70 gemaakt hadden kunnen zijn en ik kan elke liefhebber van die genre aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten