maandag 31 juli 2017

Review: Bobkat'65 - This Lonely Road (Get Hip Recordings, 2017) (Beat)

Bobkat'65 werd in maart 2015 te Asturias, Spanje opgericht en bestaat uit: Ana - zang en sologitaar, Paula - zang en basgitaar en Diego - drums.
Een half jaar na de oprichting deed de band hun eerste optreden te Oviedo, dat erg succesvol was, waarna meer optredens volgden.
Vervolgens traden ze op in Spanje, Frankrijk, Engeland en Portugal en speelden tevens op festivals zoals: Mini Gambeat te Barcelona, Spanje, Mess My Mind in  Frankrijk ,e Garageville te Hamburg, Duitsland.
De band nam hun eerste songs in de Estudios Circo Perrotti te Gijon op met behulp van de bekende studio eigenaar / producer Jorge Explosion, waarna Get Hip Recordings de band in het oog kreeg en aan het einde van het najaar van 2016 verscheen hun debuutsingle via dit label, die wereldwijd goede recensies kreeg.
Een logisch gevolg was, dat Bobkat'65 een album zou maken en op 14 juli 2017 werd dan ook hun, door Jorge geproduceerde, debuut album "This Lonely Road" via Get Hip Recordings uitgebracht.
Het album verscheen zowel op CD, inclusief een 4 pagina's tellend boekje, als in een beperkte oplage van 300 stuks op ondoorzichtig geel vinyl en 200 stuks op zwart vinyl, beide inclusief een download coupon.

Het album, dat 10 nummers bevat, start met het titel nummer "This Lonely Road", waarin ik de band een lekker in het gehoor klinkende beat song in een gemiddeld tempo hoor spelen (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en deze wordt gevolg door "Try", een uitstekende dansbare beat song, die me aan de begintijd van de beat muziek doet denken.
Daarna hoor ik "Gone, Gone, Gone", een prima swingende song, waarin het ritme constant is, waarna "Hey You Boy (stay Away)" volgt, die bijna hetzelfde ritme en tempo heeft.
In "Loneliness Is Mine" speelt de band een heerlijke rustige song, waar een lekker eentonig ritme in zit en in "I Don't Care" zet Bobkat'65 me opnieuw een primitief klinkende uptempo beat song voor.
Dan krijg ik "Fool For Temptation" te horen en daarin speelt de band weer een uitstekende beat song, die terug grijpt naar begin jaren 60 en gevolgd wordt door "Why You Cry", een eentonig liedje over de liefde, dat een aangenaam ritme bevat.
Vervolgens schotelt de band me "To Be Like You" voor, waarin ik een fantastische song te horen krijg, die me lichtelijk aan de muziek van The Byrds doet denken en in  het laatste nummer "Back In My Arms" laat de band me nogmaals zo'n prima primitieve beat song horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.

"This Lonely Road" van Bobkat'65 is een uitstekende plaat, waarvan de meiden muziek in de begin jaren 60 gemaakt had kunnen zijn en ik kan liefhebbers van dit genre dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via  www.osuradio.nl

1 opmerking: