zondag 2 juli 2017

Review: The Myrrors - Hasta La Victoria (Beyond Beyond Is Beyond, 2017) (Progressieve Rock)

The Myrrors uit Tucson, Arizona, Amerika, werd in 2007 opgericht en bestond op dat moment uit: Nik Rayne - zang en sologitaar, Claira Safi - basgitaar en Grant Beyschau - drums.
Dit trio bracht hun debuut album "Burning Circles In The Sky" op 1 augustus 2008 in een zeer beperkte oplage van 50 stuks in eigen beheer uit, waarna slaggitarist Cesar Alatorre-Mena zich bij de band voegde.
De band ging in 2009 uit elkaar, om in 2013 opnieuw opgericht te worden en in 2014 werd het album "Burning Circles In The Sky" in een beperkte oplage her uitgebracht door het Fuzz Club Records label, gevolgd door de EP "Solar Collector", die 24 augustus 2013, in een gelimiteerde oplage zowel op cassette als op vinyl verscheen.
Daarna verschenen: "Arena Negra" (24 maart 2015, vinyl), "Southwest Acoustic Session" (4 mei 2015, CD/cassette), "Fuzz Club Split" (25 juli 2015, digitale download single), "Comrades"/"Storm Mills" (1 november 2015, ltd.edition vinyl single), "God Unknown Split" (20 april 2016, digitale download single), "Semillas Sembradas" (5 mei 2016, ltd.edition vinyl single) en "Entranced Earth" (27 mei 2016, vinyl).
Op de LP "Entranced Earth", die in een beperkte oplage van 450 stuks op koperkleurig vinyl is uitgebracht, bestaat de band uit: Nik Rayne - zang, elektrische 12-snarige gitaar, sologitaar, akoestische gitaar, viool, cello, orgel, klarinet, bas klarinet, effecten, harmonium, koeienbel, recorder, tambora, bulbul tarang en santoor, Grant Beyschau - alt, tenor en sopraan saxofoon, drums, dwarsfluit, tabla, djembé, bellen, cimbalen, tamboerijn, percussie en fluit, Eco Retraso - basgitaar, tape, loops, zang, bellen en ocarina en Miguel Urbina - alt viool.
Op 30 juni 2017 verscheen hun album "Hasta La Victoria" op vinyl via het Beyond Beyond Is Beyond Records label met daarop 2 lange en 3 korte nummers.

Het eerste nummer van het album heet "Organ Mantra" en daarin hoor ik de band een 10 minuten durend stuk progressieve rock spelen, dat met een hypnotiserend ritme start, dat langzaam aanzwelt en de rest van het nummer volgehouden wordt, om tegen het einde iets versneld te worden (luister naar fit nummer via de youtube link onder de recensie).
Daarna zet de band me "Somos La Resistencia" voor en krijg ik een Spaanstalige song te horen, waarin een opzwepend ritme zit en enkele tempowisselingen bevat, terwijl de muziek eveneens progressief te noemen is.
Dan volgt "Tea House Music" laat The Myrrors me genieten van een rustige psychedelische song, die tevens een hypnotiserend ritme heeft, waardoor ik als het ware de muziek ingezogen lijk te worden.
In "El Aleph" schotelt de band me een schitterend stuk licht psychedelisch vioolspel voor, dat in een rustig tempo gespeeld wordt en een enigszins trieste ondertoon bevat en in het laatste nummer "Hasta La Victoria", dat iets meer dan 14 minuten duurt, krijg ik opnieuw een aanstekelijk stuk muziek voorgezet, dat een hypnotiserend ritme heeft en invloeden van progressieve folkrock bevat, waarin de dwarsfluit een belangrijke rol speelt.

"Hasta La Victoria" van The Myrrors bevat 5 fantastische nummers, waarmee de band me van begin tot einde in de ban van hun muziek heeft weten te houden en ik kan dit album dan ook van harte aanbevelen aan een ieder, die van progressieve, psychedelische en hypnotiserende muziek houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten