zondag 19 november 2017

Review: Mark 'Porkchop' Holder - Death And The Blues (Alive Natural Sound, 2017) (Bluesrock)

Mark Porkchop Holder, die zingt, sologitaar en mondharmonica speelt, reisde over de hele wereld en speelde onder andere op festivals, in clubs, in kerken, op straat, in publieke toiletten, in leger dump winkels en in enkele ziekenhuizen voor geestelijk gehandicapten.
Na meer dan 10 jaar geestelijk geworsteld te hebben met depressies, kwam hij eindelijk thuis in Chattanooga, Tennessee, Amerika en vormde daar zijn eerste power trio, dat hij samen met Travis Kilgore - basgitaar en zang en Doug Bales - drums vormt.
Zijn debuut album "Let It Slide" verscheen 10 februari 2017 via het Alive Natural Sound label op CD en in een beperkte oplage op gespetterd gekleurd vinyl. "Death And The Blues", dat eveneens in een beperkte oplage op 180 gram gespetterd gekleurd vinyl is geperst en tevens op zwart vinyl en CD op 3 november 2017 is uitgebracht, is hier de opvolger van.

Het album, dat 11 nummers bevat, begint met "Captain Captain", en daarin brengt de band een lekker in het gehoor klinkende bluesrock song ten gehore, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Sad Days And Lonely Nights", een heerlijk stukje licht hypnotiserende uptempo bluesrock.
Daarna volgt "Coffin Lid", waarin de band me eveneens een geweldig swingend rock nummer in een gemiddeld tempo voorschoteld en dit wordt gevolgd door de single "Big Boat" en hierin krijg ik een vrij ruige rock song te horen, die enkele tempowisselingen bevat.
In "Nobody Wants To Cry" zet Mark me een schitterende blues song voor, die simpelweg op gitaar gespeeld wordt en in "Be Righteous" laat de band me genieten van een rustig startende song, die al snel verandert in een snelle swingende rock song, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Dan volgt "Bless Me Santasima", waarin ik een prachtig rustig stukje gitaarspel voorgezet krijg, waarna "Billy The Kid" te horen is en de band me een schitterende uptempo rock song laat horen, die swingt als een trein.
Vervolgens speelt de band "James Leg", een verrukkelijke bluesrock song, die in een gemiddeld tempo ten gehore gebracht wordt en een aanstekelijk ritme heeft en gevolgd wordt door "What Is Wrong With Your Mind", een uitstekende swingende bluesrock song, die in een niet al te hoog tempo gebracht wordt en gewoon lekker klinkt.
Het laatste nummer is de titelsong "Death And The Blues", een schitterende rock song, die een hoog meedein gehalte heeft en swingt.

"Death And The Blues" van Mark 'Porkchop' Holder is een heerlijke bluesrock plaat, waarvan ik ten volle heb genoten en ik kan ieder bluesrock liefhebber deze schijf dan ook van harte aanbevelen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten