zondag 19 november 2017

Review: Various Artists - Tiddlywinks (Mega Dodo Records, 2017) (Psychedelische Pop)

Het album "Tiddlywinks" is ontstaan uit het idee van een voormalige collega van John Blaney (Mega Dodo Records), die de suggestie op wierp een album vol oude kinderrijmpjes op te laten nemen door bands en artiesten, die hun muziek via Mega Dodo Records uitbrengen.
Daarbij mochten ze zelf bepalen, hoe de muziek ging klinken, maar moesten wel de orginele tekst gebruiken.
Het resultaat is te beluisteren op de CD, die op 1 december 2017 in een beperkte oplage verschijnt en waarvan de opbrengsten naar Save The Children gaan, met andere woorden, dit is een CD voor het goede doel!
Het album, dat 13 nummers bevat in een oplage van 100 stuks verschijnt, is te bestellen via http://megadodo.bigcartel.com/product/tiddlywinks-limited-edition-cd en tevens als digitale download verkrijgbaar.

"Tiddlywinks" start met "The Miller's Song", dat door Beautify Junkyards (Lissabon, Portugal) ten gehore gebracht wordt en hierin krijg ik, na een korte intro een prachtige rustige melodische song voorgeschoteld, die gevolgd wordt door "A Wise Old Owl view" van Paolo Sala (Genova, Italië), waarin ik een heerlijke licht psychedelische symfonische song te horen krijg, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Paisley Sky uit Melbourne, Australië speelt "Here We Go Round The Mulberry Bush" en daarin mag ik genieten van een schitterende aanstekelijke folk song, die aanzet tot dansen en gevolgd wordt door "Claps and Stamps" door Claude Cambeck (Milaan, Italië), die een vrolijke dansbare pop song in de stijl van Paul McCartney speelt.
Daarna hoor ik Richard Bone (New York, Amerika) "Here We Go Looby Loo" vertolken en ook dit is een swingende dansbare elektro pop song en wordt gevolgd door "Julia Dream Of All The Pretty Little Horses" van Us and Them uit Zweden, die een geweldige psychedelische uitvoering van dit nummer spelen, waarin de tekst en muziek van Pink Floyd zijn, die gemixt met het orgineel tot een verrassende song leiden.
Het volgende nummer heet "Ladybird, Ladybird" en komt van Octopus Syng uit Finland, die me een fantastische rustige licht psychedelische pop song voorzet, waarna Michael Warren and The Hare And The Moon (UK) met "The Land Of Nod view" te horen is en daarin laat de band me genieten van een schitterende psychedelische pop song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Icarus Peel (UK) speelt "Twinkle, Twinkle Little Star" en ook dit is een uitstekende licht psychedelische pop song (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie), waarna "Mary Had A Little Lamb" volgt, dat door The Telephones (Derby, UK) uitgevoerd wordt en ik een lekker in het gehoor klinkende pop song in jaren 80 stijl te horen krijg, waar diverse tempowisselingen in zitten.
Dan volgt The Luck Of Eden Hall with Mark Panick of Razorhouse (Chicago, USA) met "One For Sorrow", een heerlijke psychedelische progressieve pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Vervolgens hoor ik Mordecai Smyth (UK) met "Oranges and Lemons", een verrukkelijke psychedelische pop song met folk invloeden en Sky Picnic (Brooklyn, New York, USA) met "Jack and Jill", die het album met een prima psychedelische versie afsluiten.

"Tiddlywinks" van Various Artists is een album, dat helaas in een kleine oplage uitgebracht, waardoor deze CD niet voor iedereen te koop zal zijn en ik kan elke liefhebber van pop en psychedelische pop dan ook aanraden er snel bij te zijn, om deze schitterende schijf niet te missen.

* De muziek van deze bands/artiesten is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten