zondag 19 november 2017

Review: Welcome Inside The Brain - Celebrate The Depression (Nasoni Records, 2017) (Progressieve Rock)

Welcome Inside The Brain is een Duitse band uit Guben, Leipzig, die bestaat uit: Frank Mühlenberg - zang, Georg Spies - sologitaar, Paul Lapp - contrabas, Hagen Schwitzke - orgel en Hans Otto - drums.
De band was eerder actief onder de naam Hippie Langstrumpf en bracht in 2013 een LP uit met gelijknamige titel.
Onder hun nieuwe naam Welcome Inside The Brain heeft de band in 2015 de CD "Welcome Inside The Brain EP" uitgebracht en deze bevat 5 nummers, waarvan er 2 nog onder de naam Hippie Langstrumpf gemaakt zijn.
Op 1 november 2017 heeft het Nasoni Records label hun debuut album "Celebrate The Depression", waarop 6 nummers staan, uitgebracht.

Het album start met de titelsong "Celebrate The Depression", waarin de band me een schitterende psychedelische progressieve rock song voorschotelt, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en halverwege het nummer van tempo en ritme verandert en in een heerlijk swingend uptempo stuk rock te horen krijg, waarbij het niet mogelijk is stil te blijven zitten, waarna de band besluit de muziek opnieuw te veranderen en eerst een experimenteel stukje, dan een korte drumsolo en vervolgens een stuk progressieve rock speelt.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
Dan volgt "Snail On Speed / Buddha In A Bottle", een uitstekende stevige rock song, die diverse prima tempowisselingen heeft, waardoor het nummer spannend klinkt en dit wordt gevolgd door "Welcome Inside The Brain" en hierin laat de band me genieten van een fantastisch stukje progressieve rock, dat invloeden uit theater muziek heeft en van Arthur Brown, met een slepend psychedelisch ritme gespeeld wordt en zo nu en dan zelfs sensueel klinkt.
In "Ugly Beauty" brengt Welcome Inside The Brain een lekker afwisselende song ten gehore, die enkele tempowisselingen heeft, waarbij het theatrale ook nu weer in de muziek door klinkt en in "Revolution" schotelt de band me een mooie rustige song voor, die langzaam heftiger wordt en meer snelheid krijgt, om tegen het einde terug te keren naar een rustig tempo.
Het laatste nummer heet "Tears Of The Past" en dit begint experimenteel en heftig, om na korte tijd over te gaan in een prachtige rustige rock song, die vervolgens na enkele minuten verandert in een heftige progressieve rock song, waarna de band opnieuw over schakelt naar het maken van rustige muziek met prima achtergrond zang.

"Celebrate The Depression" van Welcome Inside The Brain is een uitstekend debuut album, dat prima afwisselende nummers bevat en ik kan progressieve rock liefhebbers dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Geen opmerkingen:

Een reactie posten