maandag 23 juli 2018

Review: Smash Fashion - Rompus Pompous (Electric Pudding Recordings, 2018) (Glamrock)

Smash Fashion is een band uit Los Angeles, Californië, die zich muzikaal heeft laten beïnvloeden door de glamrock, garagerock en rock & roll, bestaat uit: Lloyd Stuart Casson - sologitaar, Nigel Mogg - basgitaar (tot eind 2013), Tony Kinman  - basgitaar, Repo - drums en Roger Deering - zang en sologitaar.
Bijna alle bandleden hebben voorheen in vrij bekende bands gespeeld, zo speelde Nigel Mogg in de Britse band The Quireboys, Tony Kinman in Amerikaanse punk band The Dils, Repo in de Finse band Smack (Nirvana coverde hun nummer "Run Rabbit Run") en Lloyd Stuart Carson in de Amerikaanse band Rock City Angels (de oude band van Johnny Depp), terwijl zanger Roger Deering een fanatieke aanhanger is van Cheap Trick en Mott The Hoople.
Hun debuut album "Big Cat Love" werd in 2014 door het Electric Pudding Recordings label uitgebracht en ook het album "Rompous Pompous" verscheen in mei 2018 via dit label en op dit album is basgitarist Kinman vervangen door Scarlet Rowe, die tevens de achtergrond zang doet.
Ook spelen er enkele gastmuzikanten mee, waaronder: Mike Garson - piano (1 nummer), Patrick "Frenchie" French - mondharmonica, Brad Watson - keyboards en Lauri Cook en Ronnie Del Dio - achtergrond zang.

Het album, dat 11 n ummers bevat, begint met "Can't Take You Anywhere", waarin ik een heerlijke swingende uptempo glamrock song voorgeschoteld krijg, die me terug doet verlangen naar de jaren 70 en ook "Soft As A Rock (Helium Head)" is zo'n aanstekelijke 70er jaren geïnspireerde song, die enkele prima tempowisselingen heeft, swingt en zeer dansbaar is.
Dan volgt het titel nummer "Rompus Pompous", een uitstekende uptempo rock song, die swingt en lichte invloeden uit psychedelische rock en glamrock heeft, waarna de band me "Wolves Of Wonderland" voorzet en ik een lekker in het gehoor klinkende poprock song te horen krijg, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en invloeden uit bluesrock bevat.
In "Teenage Demon" laat de band me een schitterende swingende mix van rock & roll en glamrock horen, waarbij stil zitten niet aan de orde is en in "Proper Way To Eat A Muffin" zet Smash Fashion me een song in de stijl van The Sweet voor, die een hoog meezing gehalte heeft en in een aanstekelijk ritme gespeeld wordt.
Daarna hoor ik de single "Runs In The Family", een verrukkelijke swingende rock song, die erg dansbaar is en ook nu weer een aanstekelijke ritme heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Tender Was The Hook", een fantastische mix van licht psychedelische muziek en glamrock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Verder hoor ik "Ugly Thugly", een swingende glamrock song, die diverse tempowisselingen heeft, "Gentle Hand", een geweldige swingende rock song, die invloeden van de muziek van The Sweet heeft en "Smiles And Daggers" is een verrukkelijke rustige pop song, die halverwege in een iets steviger ritme gespeeld wordt.

"Rompus Pompous" van Smash Fashion is een heerlijke schijf om te beluisteren, waarmee de band me opnieuw mee terug gevoerd heeft naar de jaren 70 en ik kan hen, die van glamrock en swingende muziek houden, deze CD dan ook van harte aanbevelen.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten