maandag 1 oktober 2018

Review: Magmakammer - Mindtripper (Kozmik Artifactz Records, 2018) (Hardrock / Stoner / Psychedelische Rock)

Magmakammer uit Kolbotn, Noorwegen, werd in 2014 door Ulrik Jacobsen - zang, keyboards en sologitaar opgericht, die samen met Stian Solberg - basgitaar en Lasse Røed - drums de band vormt.
In de herfst van 2017 begon de band nummers op te nemen voor hun debuut album "Mindtripper", dat in eerste instantie in 2017 als digitale download verscheen en op 28 september 2018 via Kozmik Artifactz Records in een beperkte oplage op gekleurd vinyl, gestoken in een klaphoes, werd uitgebracht en 7 nummers bevat.

Het album begint met "Druggernaut", waarin de band me een melodische hardrock song voorzet, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en qua zang wel iets van de zang van Ozzy Osbourne weg heeft.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna krijg ik "Fat Saturn" te horen en hierin speelt de band een vrij rustige rock song, die me aan de muziek van Uncle Acid & The Dead Beats doet denken en gevolgd wordt door "Acid Times", een stevig stonerrock nummer, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld en een licht hypnotiserend ritme heeft.
In het titel nummer "Mindtripper" schotelt Magmakammer me een schitterende rustige mix van stoner- en hardrock voor, die iets over de helft van de song rustig en melodisch wordt en in "Along The Crooked" brengt de band een heerlijke song ten gehore, die enkele subtiele tempowisselingen heeft en een aanstekelijk ritme heeft, dat me in beweging zet.
Verder volgen "The Voyage", een uitstekende rustige licht psychedelische rock song, die rust uitstraalt en "Cosmic Dancers", een rustige hardrock song waar invloeden van de zang van Ozzy Osbourne en stonerrock in zitten.

"Mindtripper" van Magmakammer in een heerlijke plaat, die hoofdzakelijk vrij rustige hardrock en stonerrock songs bevat, die geïnspireerd zijn door jaren 70 bands en ik kan iedere liefhebber van deze genres, deze schijf dan ook van harte aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten