maandag 1 oktober 2018

Review: Nixon Now - The New Sound (Elektrohasch Records, 2018) (Garagerock)

Nixon Now werd in 1997 te Hamburg, Duitsland opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Andi Schmidt - sologitaar en zang, Sven Anders - sologitaar, Tom Beege - basgitaar en Torben Fischer - drums
Het debuut van de band was de single "U.C.P."/"In A Loop" uit 1999 via Union Carbide Productions, waarna "Solution Revolution" (Loudsprecher/indigo, 2000) volgde en na 2005 deden zich enkele band bezettingswijzigingen voor en kwamen Tom en Torben in de band.
Vervolgens verschenen: "Altamont Nation Express" (Elektrohasch, 2005), "The Flag EP" (beperkte oplage van 99 stuks, Grande Records, 2008), "Dial "R" For Revolution"/"The Flag" (split single, Exile On Mainstream Rec, 2001), "Burning Down The Neighborhood" (split single, Swamp Room, 2004) en diverse nummers op verscheidene compilatie albums.
Het album "The New Sound", dat 14 nummers bevat, wordt 2 november 2018, 13 jaar na hun laatst verschenen album, door Elektrohasch Records uitgebracht op LP en als digitale download.

Het eerste nummer van de plaat heet "Rouse" en daarin hoor ik de band een korte uptempo garagerock spelen, die sterk beïnvloed is door de muziek van Iggy Pop and The Stooges en de muziek uit de jaren 70 en gevolgd wordt door "God Has Money", een geweldige korte uptempo rock song, die Iggy zelf gezongen zou kunnen hebben, waardoor ik min of meer terug in de tijd geworpen wordt.
"313" is eveneens een song in 70er jaren stijl, die swingt als een trein en heeft een aanstekelijk ritme met enkele subtiele wisselingen en "A Matter Of Time" is een fantastische swingende rock song, waarin de jaren 70 er van af druipen.
Daarna volgt er weer een korte uptempo song, getiteld "No Fun Man", waarbij de band de mix rock & roll met punk maakt, die gevolgd wordt door "Right", een schitterende rock song, dat een licht hypnotiserend ritme bevat, waardoor ik als het ware de muziek ingezogen wordt.
In "Feel 'Oud" brengt Nixon Now weer een korte snelle rock song, waarin de de band swingt en in "Instant Mayhem In A" schotelt de band me een verrukkelijk instrumentaal uptempo nummer voor.
Dan volgt "The Mover", een heerlijke uptempo rock & roll song, waarbij stil zitten geen optie is, die gevolgd wordt door "Wrong Time This Time", een uptempo  garagerock song, die opnieuw de invloed van The Stooges heeft.
Vervolgens zet de band me "Park Outside With The Motor Running" voor en krijg ik weer een swingend instrumentaal stuk rock te horen, dat gevolgd wordt door "Too Soon Too Much" laat de band me genieten van een fantastische rock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk licht hypnotiserend ritme heeft, waarbij de invloed van The Stooges merkbaar is.
Verder hoor ik "Heard This Song Before", een korte snelle rock song en "Livermore Drone Pt 1+2", een geweldig instrumentaal nummer met progressieve rock invloeden.

"The New Sound" van Nixon Now staat vol heerlijke garagerock songs met invloeden uit de jaren 70 en van The Stooges en ik kan deze geweldige schijf, dan ook van harte aanbevelen aan iedere liefhebber van dit genre.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl
Sorry, nog geen video beschikbaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten