zondag 12 februari 2023

Review: Datadyr - Keymaster (Is It Jazz/ Records, 2023) (Pop / Jazz)

Datadyr uit Bergen, Noorwegen bestaat uit: Odd Erlend Mikkelsen - sologitaar, Øystein Høynes - basgitaar en Amund Nordstrøm - drums.
Op 10 juni 2022 bracht de band hun debuut album "Woolgathering" via Is It Jazz? Records als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op rood vinyl, als CD en als digitale download uit en op dit album wordt de band bijgestaan door gastmuzikanten Mathias Marstrander - sologitaar en Ketil Møster - saxofoon.
Op 23 februari 2023 verschijnt de EP "Keymaster", waarop 4 overgebleven nummers van het album "Woolgathering" staan en dit is alleen als digitaal album via Is It Jazz/ Records verkrijgbaar.

De EP start met het titelnummer "Keymaster", waarin Datadyr een heerlijk uptempo nummer speelt, dat een terugkerend ritme heeft en swingt, waarna "Tamagotchi Dream" volgt, waarin de band medewerking krijgt van Mathias Marstrander en een prachtig licht melodisch nummer ten gehore brengt, dat Hawaii invloeden bevat.
Daarna volgen "Onkel Amerika", een fantastisch progressief nummer met een gemiddeld tempo en jazz invloeden, dat swingt als een trein en "Free Folk", een geweldig nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk melodisch terugkerend ritme.

"Keymaster" van Datadyr bevat 4 verrukkelijke nummers, waar ik erg van genoten heb en ik kan elke muziekliefhebber dit deze digitale EP dan ook zeer aanraden.
Sorry! Nog geen video beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten