zondag 3 september 2023

Review: Uncle Acid & The Deadbeats - Slaughter On First Avenue (Rise Above Records, 2023) (Psychedelische Hardrock)

De band Uncle Acid & The Deadbeats, die in 2009 werd opgericht, komt uit Cambridge, Engeland en bestaat uit: Kevin (K.R.) Starrs (ook wel bekend als Uncle Acid) - zang, sologitaar en orgel, Yotam Rubinger - slaggitaar en zang, Itamar Rubinger - drums en Dean Millar - basgitaar.
Muzikaal is de band sterk beïnvloed door de muziek van bands als The Beatles, Black Sabbath, Alice Cooper, Blue Cheer, Blue Öyster Cult, MC5 en The Stooges en de naam Uncle Acid werd bedacht door Rusty Day, die de zanger van  de band Cactus was en later de band Uncle Acid And The Permanent Damage Band oprichtte.
Het debuut album van Uncle Acid & The Deadbeats, "Volume 1", verscheen in 2010 en werd in 2012 gevolgd door "Blood Lust" en in 2013 door "Mind Control".
Ook verschenen er diverse singles zoals: "Poison Apple" (2013), "Mind Crawler" (2013), "Runaway Girls" (2014) en "Waiting for Blood" (2015) plus "Christmas Killer", die onder de bandnaam Sharon Tate Experience werd uitgebracht en op het verzamelalbum "Something In The Water - A Rise Above Compilation" uit 2013 verscheen het nummer "Down To The Fire".
Het album "The Night Creeper" werd begin 2015 in de Toe Rag Studio's onder leiding van Liam Watson (White Stripes, Tame Impala, Electric Wizard) opgenomen en bevat 10 nummers.
Het Rise Above Records label bracht 13 oktober 2017 het debuut album "Vol.1" van de band opnieuw uit, nadat het op vrijdag 13 februari 2010 (precies 40 jaar
na Black Sabbath's debuut album) in een zeer beperkte oplage van 30 stuks op CD-R was verschenen.
"Vol.1", dat 8 nummers bevat, verscheen op 180 gram, zowel op rood als op wit vinyl en bevat een boekje en tevens werd het album op CD uitgebracht.
Op 12 oktober 2018 verscheen het album "Wasteland", waarop 8 nummers staan, via Rise Above Records en op 28 juli 2023 bracht dit label hun live album "Slaughter On First Avenue" uit als 2LP in diverse kleuren en aantallen en als 2CD en als digitaal album.

Het album, dat 14 nummers bevat, begint op CD1 met "I See Through You", waarin Uncle Acid & The Deadbeats beginnen met een gesproken tekst en spookachtige synthesizer achtergrond muziek, die na enkele minuten overgaat in een geweldige psychedelische hardrock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en deze wordt gevolgd door "Waiting For Blood", een schitterende rock song met gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme en "Death’s Door", een heerlijke song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, dat tot dansen aanzet.
Daarna volgen "Shockwave City", een dansbare song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo, "Thirteen Candles", een puike swingende rock song met een dansbaar  terugkerend ritme, "Dead Eyes Of London", een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme, die aanzet tot meezingen en beweging (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Pusher Man", eveneens zo'n lekker in het gehoor klinkende licht psychedelische rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
CD 2 begint met "Ritual Knife", een fantastische hardrock song met een gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme en dit wordt gevolgd door "Slow Death", een prachtige rustige song met een aanstekelijk melodisch ritme dat aanzet tot schuifelen en "Crystal Spiders", een lekker in het gehoor klinkende uptempo hardrock song met een terugkerend ritme.
In "Blood Runner" schotelt Uncle Acid & The Deadbeats me een schitterende uptempo rocksong voor, die swingt, in "Desert Ceremony" krijg ik een heerlijke song in een gemiddeld tempo met een aanstekelijk tempo te horen, in "I’ll Cut You Down" laat de band me genieten van een verrukkelijke uptempo rock song, die een dansbaar terugkerend ritme heeft en in "No Return" zet de band me een puike hardrock song met een terugkerend ritme in een niet al te hoog tempo en een aanstekelijk ritme voor.

"Slaughter On First Avenue" van Uncle Acid & The Deadbeats staat vol geweldige rock nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik raad elke liefhebber van de betere rock deze schijf dan ook zeer aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten