maandag 12 februari 2024

Review: Chatte Royal - Mick Torres Plays Too F***ing Loud (Kapitän Platte, 2024) (Post-Rock)

Chatte Royal uit Mons, België werd in 2019 opgericht en bestaat uit: Diego Di Vito - sologitaar, Dennis Vercauteren - drums, François Hannecart - basgitaar en Teo Crommen - ritmegitaar.
De band bracht op 21 november 2020 hun digitale debuut EP "Septembre" uit en deze werd op 29 april 2022 gevolgd door de digitale EP "Petit Pansement" en op 8 maart 2024 verschijnt hun debuut album "Mick Torres Plays Too F***ing Loud" als LP in een beperkte oplage van 100 stuks, als CD en als digitale download via Kapitän Platte.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "Bonjour", waarin Chatte Royal een kort uptempo post-rock nummer met folk invloeden speelt (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en dit wordt gevolgd door "Victoria Wong Pt 2", een heerlijk nummer met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk ritme, lichte jazz invloeden en subtiele tempowisselingen.
Daarna volgen "Zio Nervoso", een swingend uptempo nummer met enkele tempowisselingen en een aanstekelijk ritme en "Sushi", een mooi nummer met een niet al te hoog tempo, dat na 1 minuut in een hoger tempo over gaat, een terugkerend ritme heeft en tempowisselingen bevat.
In "Pou Mi" schotelt Chatte Royal me een prachtig post-rock nummer met een gemiddeld tempo voor, dat tempowisselingen bevat en in "Interlude" krijg ik een kort eentonig elektronisch nummer te horen.
Verder volgen "Marty Mc Fly", een uitstekend nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat na korte tijd melodische invloeden krijgt bijgevoegd en in een iets hoger tempo wordt gespeeld, om dan weer naar het begin tempo terug te keren en "La Trahison", een schitterend uptempo nummer, dat subtiele tempowisselingen heeft, een terugkerend ritme bevat en bij tijd en wijle swingt als een trein en na bijna 3 minuten over gaat in een traag stuk muziek, dat enkele minuten later weer meer snelheid krijgt en in een heftig dreigend nummer eindigt.

"Mick Torres Plays Too F***ing Loud" van Chatte Royal bevat 8 geweldige post-rock nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van deze muzieksoort deze prima schijf dan ook van harte aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten