zondag 18 februari 2024

Review: Ford's Fuzz Inferno - Fuzz Up Your Electric Chair, Baby! (Subunderground Casual Abduction, 2024) (Punk)

Ford's Fuzz Inferno uit Kekerdom en Wernhout, Nederland bestaat uit: Hans F. Ford (Kekerdom) - zang en sologitaar en Patrick Delabie (Wernhout) - drums en achtergrondzang.
Het duo nam op 29 en 30 januari 2021 in Studio 195 te Wernhout, hun EP "Deniers Of Fuzz Will Be Executed" op, waarop 5 korte nummers staan en deze verscheen op 26 mei 2021 via het Subunderground Control Autority label op 7" vinyl met een extra nummer en als digitale download.
Vervolgens verscheen op 17 januari 2022 hun tweede 7" vinyl EP "Flog Yourself With Fuzz", waarop 4 nummers staan, via Subunderground Counter Attacks uit en deze werd op 31 januari 2022 gevolgd door de CD "The Book Of Fuzz - Selected Verses", met daarop 11 nummers, waarvan 1 onuitgebracht nummer.
Tevens verscheen deel 3 van hun trilogie, getiteld "Fuzz The Universe!", waarop 4 nummers staan, op 13 april 2022 via Subunderground Cosmic Adjustments op 7" vinyl en was in de voorverkoop te bestellen op dezelfde manier als de vorige 2 7" EP's.
Het CD album "The Book Of Fuzz - Selected Verses" bevat nummers van de eerder uitgebrachte 2 EP's, die aangevuld zijn met 2 nummers van de EP "Fuzz The Universe!", plus een onuitgebracht nummer, dat 31 januari 2022 verscheen en is uitgebracht via Subunderground Cool Apocalypse, waarbij vermeldenswaardig is, dat het album niet als digitale download verkrijgbaar is.
Op 2 januari 2023 bracht het duo de 7" EP "Death To The Fuzz Family" uit, die geperst is op zwart vinyl en via het eigen Subunderground Cultural Arson label verscheen en deze werd 8 maart 2023 gevolgd door de EP "Eternal Circles Of Fuzz", die 4 nummers bevat en in een beperkte oplage van 400 stuks op 7" zwart vinyl geperst werd en tevens als download via het eigen Subunderground Concentric Awesomeness verscheen.
Dat het duo erg produktief is bewijst het feit, dat er op 10 mei 2023 alweer een nieuwe EP via Subunderground Combat Activities uitgebracht werd, die "War, Peace & Fuzz" heet, 5 nummers bevat en als 7" in een beperkte oplage van 400 stuks.
Op 14 februari 2024 is het CD album "Fuzz Up Your Electric Chair, Baby!" via Subunderground Casual Abduction in een beperkte oplage verscheeen en bevat 11 nummers, die live in de studio zijn opgenomen en hierop is de band uitgebreidt met drummer Butsenzeller (alias Bootsie), waardoor Patrick overgestapt is naar gitaar, zodat de muziek net even iets extra's krijgt.
Verder is het vermelden waard, dat de muziek van Ford's Fuzz Inferno regelmatig gedraaid wordt door de Britse radio DJ Michael Bradley, die in de punk band The Undertones speelde.

Het album, dat nummers van hun vorige EP's bevat, begint met "Intro: Deniers Of Fuzz (Will Be Executed)", waarin Ford's Fuzz Inferno een geweldig uptempo rock nummer ten gehore brengt, dat swingt als een trein en gevolgd wordt door "Ups And Downs", een stevige uptempo punk song met invloeden van de Britse punk van eind jaren 70 en "Check Out My Machine", een song die met een gemiddeld tempo gespeeld wordt en swingt.
Daarna volgen "City Under Attack", een heerlijke song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme, waarbij  stil zitten geen optie is, "A Messed Up Situation", een fantastisch uptempo nummer dat swingt en tot dansen aanzet en "I Have Everything", een puike song die met hoge snelheid gespeeld wordt.
In "No Solution" schotelt Ford's Fuzz Inferno me opnieuw een uitstekende dansbare uptempo punk song voor, in "Leisure Class Saturday" krijg ik nogmaals zo'n lekker in het gehoor klinkende punk song te horen en ook in "On Our Side?" laat de band me genieten van een verrukkelijke uptempo song, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Verder volgen "Fuzz Dogs", een schitterend instrumentaal nummer, dat enkele lichte overeenkomsten heeft van "Demolition" van Rotnaam en "Eternal Circles Of Fuzz", een prima uptempo song met een aanstekelijk ritme.

"Fuzz Up Your Electric Chair, Baby!" van Ford's Fuzz Inferno staat vol energieke punk nummers die swingen en invloeden van eind jaren 70 punk bevatten, waar ik erg van genoten heb en ik raad liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten