zondag 24 maart 2024

Review: Pyramid - Beyond Borders Of Time (Subsound Records, 2024) (Stoner Rock)

Pyramid uit Neurenberg, Duitsland, bestaat na enkele bezettingswisselingen uit: Lukas Schomann - drums, Shane Saban - sologtaar en Michael Kümpflein - basgitaar en synthesizer.
De band bracht hun debuut album "Mind Maze" op 11 mei 2019 uit als CD en als digitale download en deze werd op 24 juni 2022 gevolgd door de CD single "Ancient Vibes Of A Sun God Cult", die tevens als digitale download verscheen en op 22 maart 2024 verscheen hun album "Beyond Borders Of Time", dat 7 nummers bevat, via Subsound Records als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op zandkleurig met oranje gespetterd vinyl en als digitale download. 

Het album start met "The Medicine Man", waarin Pyramid een uitstekend progressief rock nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme speelt, dat lichte stoner en melodische invloeden bevat en gevolgd wordt door "Sunbeam", een lekker in het gehoor klinkend stoner nummer met tempowisselingen en melodische invloeden.
Daarna volgen "Fainting", een heerlijk stoner nummer met een terugkerend ritme dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en tempowisselingen bevat en "Petrichor", een fantastisch kort melodisch nummer met een terugkerend ritme en een niet al te hoog tempo, dat verder gaat in "Solar Flare", een prima melodisch nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
In "Krypta" schotelt Pyramid me een stevig uptempo stoner nummer met een terugkerend ritme voor en in "Prototype" krijg ik een schitterend melodisch nummer met een gemiddeld tempo te horen.

"Beyond Borders Of Time" van Pyramid bevat 7 puike nummers, waarin invloeden van stoner en melodische rock met elkaar verbonden worden en ik kan liefhebbers van deze muzieksoorten deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten