zondag 28 april 2024

Review: Conrad Schnitzler - Slow Motion (Bureau B Records, 2024) (Elektronisch)

Conrad Schnitzler - tape recorder, synthesizer, cello, viool, keyboards en drums uit Düsseldorf, Duitsland, woonde en overleed in 2011 in Berlijn.
Hij  is het meest bekend door zijn werk met de bands Kluster en Tangerine Dream, maar hij maakte ook solo albums en werkte met ander artiesten.
Op 10 mei 2024 brengt Bureau B Records zijn album "Slow Motion", dat 14 nummers bevat, uit als LP, als CD en als digitale download.

Het album start met "Slow Motion 1", waarin Conrad Schnitzler een uitstekende elektronisch nummer met een niet al te hoog tempo en terugkerend ritme speelt, dat gevolgd wordt door "Slow Motion 2", een soundscape met een aanstekelijk terugkerend ritme en Japanse invloeden in een gemiddeld tempo, die gevolgd wordt door "Slow Motion 3", een elektronisch nummer met een niet al te hoog tempo en een vrij eentonig ritme en "Slow Motion 4", een zwaar nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme dat ondersteund wordt door koebel geluiden.
Daarna volgen "Slow Motion 5", dat in een langzaam tempo wordt gespeeld en een terugkerend ritme heeft, "Slow Motion 6", een kort snel elektronisch nummer, "Slow Motion 7", een uptempo nummer met een terugkerend ritme en "Slow Motion 8", een mooi rustig elektronisch nummer met een aanstekelijk ritme.
In "Slow Motion 9" zet Conrad Schnitzler me een swingend uptempo nummer met een terugkerend ritme voor (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie), in "Slow Motion 10" krijg ik een progressief elektronisch stuk muziek te horen, dat een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo heeft, in "Slow Motion 11" laat hij me genieten van een Oosters klinkend nummer dat een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme bevat en in "Slow Motion 12" hoor ik hem een stuk krautrock met een gemiddeld tempo spelen. 
Verder volgen "Slow Motion 13", een kort melodisch nummer met een traag tempo en "Slow Motion 14", een nummer met een niet al te hoog tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme, waar geluiden van wind in te horen zijn.

"Slow Motion" van Conrad Schnitzler is een aaneenschakeling van elektronische nummers met terugkerende ritmes, waar ik erg van genoten heb en ik raad liefhebbers van dit elektronische muziek deze schijf dan ook van harte aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten