maandag 8 april 2024

Review: Red Sun - From Sunset To Dawn (Subsound Records, 2024) (Progressieve Rock)


Red Sun werd in 2014 te Piacenza, Italië opgericht en bestaat uit: Fede - drums en synthesizer, Mirco - basgitaar en Stefano Eno - sologitaar. 
De band bracht op 19 september 2015 hun debuut album "Triosophy" in eigen beheer als CD en als digitale download uit (herpersing op LP in 2016) en deze werd op 28 juli 2017 gevolgd door "The Wind, The Waves, The Clouds" via Psyka Records en de split EP met The Luck Of Eden Hall "Psychedelic Battles Four", die op 20 november 2017 via  Vincebus Eruptum Recordings verscheen.
Op 5 mei 2024 brengt Subsound Records hun album "From Sunset To Dawn" uit als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op wolkachtig oranje wit vinyl, als digitale download.

Het album dat 8 nummers bevat, begint met "Where Once Was Light", waarin Red Sun een experimenteel progressief rock nummer met een niet al te hoog tempo speelt dat gevolgd wordt door "The Sunset Turns Purple", een stevige mix van stoner en progressieve rock, die een aanstekelijk ritme, een gemiddeld tempo en enkele tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "A Violent Dusk", een heerlijk progressief rock nummer met een mysterieus terugkerend ritme en een gemiddeld tempo en "The Shape Of The Night", een prima melodisch nummer met een terugkerend ritme, lichte post-rock invloeden en tempowisselingen.
In "Intempesto" zet Red Sun me een schitteren melodisch nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme voor, dat tot beweging aanzet en in "The Coldness Of The New Moon" krijg ik een uitstekend nummer te horen dat invloeden van melodische en progressieve rock met elkaar verbindt.
Verder volgen "Towards The End Of Darkness", een geweldig melodisch rock nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme en "The New Sun", een verrukkelijk progressief nummer met een aanstekelijk dansbaar ritme.

"From Sunset To Dawn" van Red Sun is een fantastische plaat met lekker in het gehoor klinkende melodische progressieve rock, waar ik erg van genoten heb en ik raad elke liefhebber van dit muziek genre dan ook sterk aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten