maandag 8 april 2024

Review: Watertank - Liminal Status (Atypeek Music, 2024) (Post-Rock)

Watertank uit Nantes, Frankrijk bestaat tegenwoordig uit: Thomas Boutet - zang en sologitaar, Romain Donet - ritme gitaar, Willy Etié - basgitaar en Matthieu Bellemere - drums.
De band bracht op 10 januari 2004 hun debuut EP "Sub" via Butterwitch als MP3 uit en deze werd gevolgd door: "Fairy Crimes" (Butterwitch als MP3 EP, 22 juni 2009), "Sleepwalk" (Solar Flare Records, LP en CD-r, 27 april 2013), "Destination Unknown" (Solar Flare Records, LP en CD, 29 juni 2015) en "Silent Running" (Atypeek Music, LP en CD-r, 4 september 2020) en op 19 april 2024 verschijnt het album "Liminal Status", waarop 9 nummers staan, als LP op oranje vinyl, als digipack CD en als digitale download via Atypeek Music.

Het album start met "Sneeze Season", waarin Watertank een prima post-rock nummer met een gemiddeld tempo speelt, die een terugkerend ritme heeft en tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "Cut Gum", een schitterende uptempo post-rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "The Long Face", eveneens zo'n uitstekende post-rock song met een aanstekelijk ritme.
Daarna volgen het titel nummer "Liminal Status", een heerlijke stevige song met een terugkerend ritme, "Skyward", een stevige uptempo rock song met een terugkerend ritme en "Solely Mine", een mooie song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme.
In "Dreams Logic" zet Watertank me een uitstekende swingende post-rock song voor, in "Century" krijg ik een geweldige stevige rock song met een gemiddeld tempo te horen en in "Clean Shot" schotelt de band me opnieuw een puike post-rock song met een gemiddeld tempo voor, die een aanstekelijk ritme heeft en subtiele tempowisselingen bevat.

"Liminal Status" van Watertank bevat 9 lekker in het gehoor klinkende post-rock songs, die zeker bij liefhebbers van dit genre in de smaak zullen vallen en ik raad hen deze schijf dan ook van harte aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten