maandag 14 januari 2013

Review: Cumino - Inner Voice EP (Eigen Beheer, 2012)(Elektronisch / Soundscapes)

In 2010 werd Cumino bij wijze van experiment opgericht door twee vrienden, die beiden een andere muzikale achtergrond hebben.
Dat zijn gitarist Luca Vicenzi, die eerder in de bands Zita Ensemble en in Orchestra Panica speelde en Hellzapop, die producer en maker van elektronische muziek is.
Luca maakte met Zita Ensemble 3 CD's (Volume 1 in 2006, Quintet Sessions in 2007 en Volume 2 in 2009) en met Orchestra Panica slechts 1 CD (Journey To Devotion in 2010), die allemaal door Lizard Records uitgebracht werden.
Op de nieuwe CD "Inner Voice EP", waarop 5 instrumentale nummers staan,  werkt Luca Vicenzi samen met Athos Enrile, die synthesizer en keyboards speelt.
Het openingsnummer heet "The Voice Due To You", waarin het duo richting soundscapes gaat en dit staat ook op de vorige uitgave, die "Tomorrow In The Battle Think Of Me" heet.
Vervolgens hoor ik "The Voice Due To You (Inner Voice Remix)" en deze versie van dit nummer klinkt een stuk spannender dan de eerste en ik krijg hier dan ook een totaal ander nummer te horen, dat meer lounge gericht is.
Daarna krijg ik "Choke Me Please" voorgeschoteld en hierin bevinden zich dance invloeden, waar tussendoor zo nu en dan ook wordt geëxperimenteerd, waardoor het duo opnieuw een andere sfeer weet te creëren.
"My Slow Horizon" is eveneens een vrij dansbaar nummer en hierbij wordt het ritme op een eentonige manier gespeeld, zodat er een licht hypnotiserend geheel ontstaat.
Het laatste nummer, "When We Talk About Ourselfs", staat ook al op de eerste CD, maar hier hoor ik de vernieuwde versie van dit nummer, dat meer dan twee maal zo lang duurt en hierin experimenteren Luca en Athos er behoorlijk op los, wat een fantastisch stuk muziek op levert.
Met "Inner Voice EP" heeft Cumino me geen seconde verveelt en ik kan dan iedereen, die van rustige muziek houdt, aanraden dit eens te beluisteren.
Cumino's sets on SoundCloud - Hear the world's sounds
soundcloud.com/cumino

Geen opmerkingen:

Een reactie posten