zondag 27 januari 2013

Review: All Them Witches - Our Mother Electricity (Elektrohasch, 2013)(Southern Rock / Hardrock)

All Them Witches komt uit Nashville, Tennessee, Amerika en maakt met "Our Mother Electricity" hun debuut LP/CD, die via het Duitse Elektrohasch label op de markt gebracht wordt.
De band, die bestaat uit: Ben McLeod - sologitaar en zang, Robby Staebler - drums en percussie en Michael Parks Jr. - basgitaar, zang en akoestische gitaar, bracht deze CD in het voorjaar van 2012 al uit in eigen beheer, maar nu dus langs de officiële weg op zowel LP als CD.
Op de CD, die 9 nummers bevat en allemaal door de band zelf geschreven zijn , wordt dit trio bijgestaan door Allan Van Claeve op keyboards.
Het openingsnummer heet "Heavy Like A Witch", dat met nogal zwaar geneurie begint, dat over gaat in een stevige rock en laat me een band horen, die vrij heftige hardrock speelt, waarin de stijl overeenkomsten vertoont met die van bands als Colour Haze en The Machine, waarbij het keyboardsspel van Allan Van
Claeve als toegevoegde waarde geldt.(Luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Het volgende nummer, dat "The Urn" heet, is van een totaal ander gehalte en deze uitstekende southern rock song vind ik redelijk commerciël klinken.
Vervolgens krijg ik een song te horen, die "Bloodhounds" heet en weer een ander beeld van de band oproept, want in dit nummer speelt de band een schitterende stukje muziek met invloeden uit de powerrock.
Daarna volgt "Guns", een swingende rock song met een slepend ritme en heerlijk gitaar werk, waarin lichtelijk blues invloeden te herkennen zijn.
Dan hoor ik "Elk. Blood. Heart", een langzaam gespeelde southern rock song, waarin de zang schittert en het ritme aanstekelijk klinkt en me aanzet tot mee bewegen met de muziek.
In "Until It Unwinds" speelt de band heftige mix van southern rock, hard- en powerrock, waarin enkele prima uitstapjes van de sologitaar te beleven zijn en het ritme haast hypnotiserend te noemen is.
"Easy" is een rustige southern rock song met een melodisch ritme en klinkt heerlijk en "Family Song For The Leaving" is eveneens een rustige song, waarin de akoestische gitaar, samen met de zang, het nummer bepaalt en begeleid wordt door de elektrische gitaar en percussie.
Als afsluiter heeft de band nog een rustige song gekozen, getiteld "Right Hand", waarin enkele prima tempowisselingen zitten, waardoor de muziek zo nu en dan behoorlijk heftig wordt, maar dit weet de band uitstekend af te wisselen met rustige stukken.
"Our Mother Electricity" is een geweldige debuut LP/CD van een band, die erg prettig en afwisselend klinkt en wat mij betreft een aanrader is voor iedere muziekliefhebber.
All Them Witches - Heavy/Like A Witch - YouTube
www.youtube.com/watch?v=PCKxnIbbCJ4

Geen opmerkingen:

Een reactie posten