maandag 10 februari 2014

Review: Chuck Norris Experiment - Right Between The Eyes (Transubstans, 2014) (Hardrock)

Chuck Norris Experiment werd in 2004 te Gothenburg, Zweden opgericht en bestaat uit: Chuck Ransom - zang, Chuck The Ripper - sologitaar, Chuck Dakota - basgitaar, Chuck Rooster - sologitaar en Chuck Buzz - drums.
In de 10 jaar van bestaan, maakte de band al diverse LP's, CD's, Split CD's / LP's en singles en verschenen verscheidene nummers via verzamel albums, die via verschillende labels, zoals I Hate Records, Off The Hip Records, Tornado Ride Records, Masterrock Records, Psycho T Records, No Balls Records, Bad Attitude Records en Scarey Records werden uitgebracht.
De CD "The Chuck Norris Experiment / So Fucking What" verscheen gratis bij OX-Fanzine in maart 2008 als een gezamenlijke uitgave van Psycho T Records, Masterrock Records & Tornado Ride Records.
Ook verscheen er in 2011 via Dope Productions een CD genaamd "The Pitcher Collection Vol.1", die, in een oplage van 150 stuks, gratis werd verstrekt bij het optreden van de band op 26 november 2011 in The Pitcher te Düsseldorf, Duitsland en waren er speciale uitgaven van albums, die alleen in Italië, Amerika, Duitsland en Australië verschenen.
De band trad met veel bekende Europese acts op, zoals Peter Pan Speedrock, Dozer, Exploited, Electric Eel Shock, Hard-Ons, Meteors en Bombshell Rocks en gaat in 2014 weer op tournee ter promotie van hun nieuwe album "Right Between The Eyes", dat via het Zweedse Transubstans label zowel op LP (rood en zwart vinyl) als op CD en als digitale download uitgebracht wordt.

De LP/CD bevat 11 nummers, waarvan "You Are One Of Us" de eerste is en dit is een vrij rustig en symfonisch gespeeld instrumentaal nummer, dat gevolgd wordt door "Black Leather", dat ook op single is uitgebracht.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Deze swingende stevige hardrock song, die met volle overgave en in een uptempo wordt gespeeld, doet me qua sound aan de muziek van bands als Judas Priest denken en het is dan ook onmogelijk hierbij stoïcijns te blijven zitten.
Ook de volgende song "White Devil" wordt met hoge snelheid mijn oren binnen geblazen en dit is de hardrock van de jaren 80, die gespeeld wordt, zoals het gespeeld moet worden.
In "Earth Is Shaking Tonight" krijg ik weer zo'n schitterende hardrock song te horen en ook hierin zit een swingend hypnotiserend ritme, waarin ik op mijn stoel zit mee te bewegen.
Daarna hoor ik "Under The Knife", dat van hetzelfde laken een pak is en ook deze lekker swingende hardrock song, wordt in een uptempo gespeeld.
Dan volgt "Eaten Alive", dat in een iets hoger tempo gespeeld wordt, maar in hetzelfde ritme als voorgaande songs en dit nummer wordt gevolgd door "Gratitude", waarin de band door gaat met het maken van songs, die met hoge snelheid mijn gehoor in geblazen worden.
Met "If I Could I Would" verandert daar weinig tot niets in en met "The World Burns" evenmin en met "Midnight Strangler" gaat de band verder in deze stijl.
De titelsong "Right Between The Eyes" sluit het album af en net als de andere nummers, swingt ook deze song als een trein, maar helaas speelt de band nog steeds in het zelfde ritme en tempo.

"Right Between The Eyes" is een swingende LP/CD, die in jaren 80 stijl gespeeld wordt, waarvan ik persoonlijk vind, dat er te weinig variatie in de nummers zit, maar ik kan deze LP/CD toch van harte aanbevelen aan alle liefhebbers van hardrock, die van snelle nummers houden, die je na enkele keren luisteren al bijna kan mee zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten