maandag 17 februari 2014

Review: Schizo Fun Addict - Theme From Suspiria (Fruits De Mer, 2014) (Psychedelisch)

Schizo Fun Addict uit New York / New Jersey bestaat uit Jane Gabriel - zang en sologitaar, Jet Wintzer - zang, synthesizer en basgitaar, Hadrian Mordecai - sologitaar en keyboards en Patrick Flynn - drums.
De band bracht hun debuut album "Just a Dimension Away" in 2000 via het Sudden Bliss label uit, gevolgd in 2001 door "Diamond", dat eveneens door Sudden Bliss werd uitgebracht en in 2005 verscheen "The Atom Spark Hotel" via het Canarsie label, terwijl hun nieuwe album "The Sun Yard" in 2013 uitgebracht is.
De band was de allereerste, die in 2008 op het Fruits De Mer label verscheen met een single en heeft nu, 6 jaar later opnieuw een single via dit label uitgebracht, met hierop 2 nummers.

De single, waarvan "Theme From Suspiria" de A-kant is, laat de muziek van de horror film "Suspiria" uit 1977 herleven, waarvoor de Italiaans band Goblin de soundtrack speelde.
Schizo Fun Addict speelt in dit nummer een schitterende combinatie van psychedelische, elektronische ruimtelijke muziek en horror, waarin de zang voornamelijk bestaat uit de woorden "Na, Na,Na,Na,Na", die met heldere stem door de muziek verweven zijn.
De B-kant van de 7"vinyl single, die in een gelimiteerde gekleurde oplage met als insert een ansichtkaart heeft, heet "In The Long Run" (uit 1970 van de film "Beyond The Valley Of The Dolls" van Russ Meyer) en hierin laat de band me een luchtige lekker in het gehoor klinkende pop song horen, die tegen het einde licht psychedelisch klinkt.

De single "Theme From Suspiria" is een prima uitgave van het Fruits De Mer label, die me het gevoel van de jaren 70 films uitstekend laat herbeleven en me daarmee even terug in de tijd werpt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten