maandag 12 januari 2015

Review: Crystal Jacqueline And The Honey Pot - Electronic Memory (Mega Dodo Records, 2015) (Psychedelische Pop

Crystal Jacqueline werd in Wiltshire, Engeland geboren en al op jonge leeftijd ontwikkelde ze haar talent en liefde voor muziek.
Ze trad regelmatig in en rond Bath op, die haar lof en een waardevolle ervaring opleverden en verhuisde later verder naar het zuiden van het land, waar ze in verscheidene bands speelde, die in binnen en buitenland optraden.
Ze woont in Devon met haar varken, katten, ganzen en haar partner Icarus Peel, met wie ze samen in de band The Honey Pot speelt, die in 2012 startte en in het begin uit 5 personen bestond, maar tegenwoordig nog maar bestaat uit: Crystal Jacqueline - zang en piano, Icarus Peel - alle andere instrumenten en Brian Rushbrooke - drums.
In 2010 bracht ze haar solo debuut album "Heal Yourself" via Psychedandy Records uit en in 2012 verscheen haar eerste album met The Honey Pot, getiteld "To The Edge Of The World" op het Mega Dodo label.
In november 2012 nam ze de EP "A Fairy Tale" op met daarop 3 covers: "Cousin Jane" (Troggs), "A Fairy Tale" (Second Hand), "Play With Fire" (Rolling Stones), die door Fruits De Mer Records werd uitgebracht.
Haar laatst verschenen LP "Sun Arise" werd in 2013 via het Mega Dodo Records label op de markt gebracht en bevat 16 nummers, inclusief de songs van de EP "A Fairy Tale".
Haar nieuwe CD album, dat in een zeer gelimiteerde box oplage van 100 stuks verschijnt, bevat een 12 pagina's tellend boekje, 2 ansichtkaarten en een badge.
De nummers van de CD, waarvan de cover "Hole In My Shoe" van Traffic voor het eerst op CD verschijnt, werden eerder, in de zomer van 2014, door Fruits De Mer Records op 2 vinyl EP's uitgebracht.

De CD, die 15 nummers bevat, worden door Crystal Jacqueline, The Honey Pot en Storyteller (Paige Honey Naomi Baker) gespeeld en start met "Outgoing Intro".
In dit nummer hoor ik een schitterend psychedelisch nummer van Storyteller, dat in de jaren 60 gemaakt had kunnen zijn, waarin de gesproken tekst uitstekend tot zijn recht komt.
Daarna krijg ik de Pink Floyd cover "Remember A Day" van Crystal Jacqueline te horen en hierin laat ze me genieten van een heerlijke licht psychedelische song, waarin diverse tempowisselingen zitten en deze wordt gevolgd door "Things Weren't Right", een nog geen minuut durend nummer van Storyteller, waarin de tekst ondersteund wordt door de drums.
Dan volgt The Honey Pot met "It's Raining" en dit fantastische uptempo nummer, dat door Icarus Peel gezongen wordt, swingt als een trein en wordt afgesloten met een korte gesproken tekst van Storyteller, waarna ik de cover "White Rabbit" (Jefferson Airplane) voorgeschoteld krijg en hierin laat The Honey Pot me een eigen interpretatie van de song horen, die fantastisch klinkt en swingt.
In "Tick Tock", een cover van een Fleur De Lys song, laat de band me een lekker in het gehoor klinkende pop song horen, die een aanstekelijk ritme bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "The Swan Necked Spider" krijg ik, na een kort intro van Storyteller, een heerlijke licht psychedelische song, van Crystal Jacqueline, te horen.
Dan volgt de cover van Mighty Baby, "Egyptian Tomb", waarin The Honey Pot me een uitstekende dansbare pop song voor schotelt, die gevolgd wordt door het korte "After All...She's Crystal", waarin ik een fantastisch stukje psychedelische muziek te horen krijg met een door Storyteller gesproken tekst, waarop echo is gezet.
Vervolgens speelt The Honey Pot de cover "Hole In My Shoe" van Traffic en in dit nummer, dat natuurgetrouw nagespeeld wordt, is de lead zang voor Icarus, terwijl Crystal voor de ondersteunende zang zorgt.
Daarna volgt er weer een psychedelisch kort gesproken nummer van Storyteller, getiteld "15 Reds" en gaat Crystal Jacqueline verder met de Curved Air cover "Puppets", een rustige psychedelische song, waarin enkele prima tempowisselingen zitten.
Met "The White Rabbit Lay Down" krijg ik opnieuw een verhaaltje van Storyteller te horen, dat vergezeld gaat met licht psychedelische muziek en gevolgd wordt door The Electric Prunes cover "I Had Too Much To Dream", waarin Crystal Jacqueline me een uitstekende versie van deze song laat horen en de CD wordt afgesloten met "Incoming Outro", dat door Storyteller vakkundig van een gesproken tekst voorzien wordt.

De gelimiteerde uitgave "Electronic Memory" van Crystal Jacqueline And The Honey Pot bevat 15 geweldige licht psychedelische pop songs, die stuk voor stuk de moeite van het beluisteren meer dan waard zijn en ik kan deze CD dan ook van harte aanbevelen aan iedere liefhebber van psychedelische muziek en de betere pop.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten