maandag 25 mei 2015

Review: Electric Moon - Theory Of Mind (Sulatron, 2015) (Acidrock)

Electric Moon uit Fulda, Hessen, Duitsland, ontstond toen multi-instrumentalist Sula Bassana - gitaren, effecten en orgel ging samen spelen met Komet Lulu - basgitaar, effecten en zang en Berni - drums.
Eerdere projecten van Sula waren o.a. Liquid Visions, Südstern 44, Interkosmos en Zone Six, maar ook maakte hij diverse solo- CD's en enkele met Modulfix.
De eerste officiële CD van Electric Moon, Lunatics" verscheen in 2009 via Nasoni Records en drummer Berni, met wie de CD-R "First Takes" gemaakt werd, was toen reeds vervangen door Pablo Carneval.
Daarna volgden meer releases, "Lunatics Revenge" met drummer Pablo Carneval (Nasoni, 2011), Inferno met drummer Alex (Sulatron, 2011), "The Doomsday Machine" met drummers Pablo Carneval en Alex (Nasoni, 2011) en de split LP met de Franse band Glowsun, "Sun And Moon" (Sulatron, 2011).
Verder verschenen er via Sulatron enkele CD-R uitgaven in zeer beperkte oplage, zoals: "Live At Epplehaus 2010" (2010), "Live At Immerhin" (2011), "Flaming Lake" (2011) "Live At Sulatron Label Night" (2011) en "Cellar Space Live Overdose" (2012), waarop Alex de drummer weer was.
Hun nieuwe drummer heet Marcus Schnitzler, die ook de drummer van de spacerock band The Spacelords is en met hem werd de CD/2LP "Mind Explosion" opgenomen.
Op de 2LP/CD "Mind Explosion", die in 2013 aan het eind van de "Electric Moon Heading To South Tour 2013" tijdens het optreden in de Graf Hugo te Felkirch, Oostenrijk met slechts een stereo microfoon werd opgenomen, is Electric Moon live te beluisteren en de in 2014 verschenen 2LP "Lunatics + Lunatics Revenge" is gelimiteerde een uitgave (500 stuks) van de eerste 2 CD's.
"Theory Of Mind" werd in februari 2014 in de Kosmodrom te Heidelberg opgenomen en verschijnt als 2LP in een oplage van 1000 stuks op zwaar zwart vinyl en als CD, waarbij het artwork zoals gewoonlijk weer door Lulu Artwork verzorgt is en de mastering door krautrock legende Eroc is gedaan.

De LP/CD bevat 4 vrij lange nummers, waarvan "Hypnotika" de eerste is en hierin hoor ik de band een geweldig hypnotiserend acidrock nummer spelen, dat rustig en licht psychedelisch begint, waarna de band het tempo langzaam opvoert, totdat er een climax ontstaat en deze tot het einde toe vast houdt, om me vervolgens het titelnummer "Theory Of Mind" voor te schotelen en ook in dit nummer start de muziek in een vrij traag tempo en wordt langzaam opgebouwd en krijg ik een heerlijk acidrock nummer te horen, dat in een licht hypnotiseren ritme gespeeld wordt en tevens invloeden uit progressieve rock bevat, waarin de band helemaal los gaat. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna laat Electric Moon me genieten van "The Picture", dat met zware hypnotiserende stonerrock klanken begint en spacerock invloeden bevat, die de band van begin tot einde weet vol te houden, waardoor als het ware de muziek ingezogen wordt en in een lichte trance raak.
In het laatste nummer "Aerosoul" hoor ik weer een schitterend acidrock nummer met progressieve rock invloeden en een licht hypnotiserend ritme, waarbij ik opnieuw helemaal in de ban van de muziek kom, die naar het einde toe in een trager tempo gespeeld wordt en met ruimtelijke klanken van de synthesizer wordt afgesloten.

Electric Moon heeft met "Theory Of Mind" weer een fantastische plaat weten te maken, die me van begin tot eind heeft geboeid en ik kan deze schijf dan ook van harte aanbevelen aan een ieder, die van acidrock, progressieve rock en psychedelische rock houdt.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten