maandag 11 mei 2015

Review: Polska Radio One - Early Broadcasts (Sulatron, 2015) (Psychedelische rock)

Polska Radio One werd in Ekaterinburg, Rusland opgericht door Fedya, Dima, Drew en Yura, die door Sasha vervangen werd.
In december 2012 bracht de band hun debuut single "Liquid Psych-Out vol.1" plus de EP "2012 Singles" digitaal uit, gevolgd in maart 2013 door de digitale single "New Space", die ook als gelimiteerde oplage op cassette verscheen.
Daarna kwam de digitale single "Bonra" in januari 2014 uit, waarna in maart dat jaar weer een digitale EP van de band werd uitgebracht.
In december 2013 verscheen het debuut album "Polska Radio One" zowel via het Amerikaanse Trail Records label als digitaal en in december 2014 kwam het digitale album "Mono" uit, waarna het Sulatron Records label in juni 2015 het tweede officiële album van de band op zwaar oranje vinyl uitbrengt in een zeer gelimiteerde oplage van 500 stuks, getiteld "Early Broadcasts", waarvan het artwork door Lulu Artwork verzorgd is.

Op de LP "Early Broadcasts", die tussen maart 2012 en maart 2014 in Ekaterinburg werd opgenomen, staan 8 nummers, waarvan "North Berry" de eerste is en hierin laat de band me genieten van een schitterende hypnotiserende psychedelische rock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en sterke invloeden van de late jaren 60 bevat. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Dit nummer wordt gevolgd door "Volga", een heerlijke progressieve psychedelische rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme, waarna ik "Time-Eternity" te horen krijg en ook dit is weer zo'n fantastische swingende psychedelische rock song, terwijl ik in het laatste nummer van de A-kant, "New Space", een uitstekende psychedelische spacerock song te horen krijg, waarin dance en funk invloeden in verwerkt zitten en het nummer dus lekker dansbaar is.
Kant-B start met "Heather And Wormwood", waarin de band een lekker in het gehoor klinkende dansbare psychedelische pop song laat horen, waarin de invloed van The Beatles sterk hoorbaar is en gevolgd wordt door "Shroomin'" en hierin schotelt Polska Radio One me, in een slepend ritme, een song voor, waarin de muziek me aan die van The Doors doet denken en lichte progressieve jazz invloeden bevat.
Vervolgens hoor ik "Radio Motorik" en in dit nummer speelt de band een zeer aanstekelijke swingende uptempo rock song, waarbij stil zitten geen optie is en in het laatste nummer "Rhymes And Harmonies" laat de band me opnieuw genieten van een geweldige psychedelische pop song, waarin de samenzang schitterend is en me ook nu weer aan de muziek van The Beatles doet denken.

Polska Radio One heeft met "Early Broadcasts" een fantastische plaat gemaakt, die elke liefhebber van de psychedelische jaren 60 muziek in zijn of haar collectie zou moeten hebben; in één woord: Geweldig!!!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten