maandag 11 mei 2015

Review: Major Kong - Doom Machine (Transubstans, 2015) (Stoner)

Rond 2010 werd te Lublin, Polen, de band Major Kong opgericht en bestaat uit: Michal (Misiek) Skula - sologitaar, Dominik (Domel) Stachyra - basgitaar en Pawel (Bolek) Zmarlak - drums.
In 2011 bracht de band de EP "Orogenesis" uit en in 2012 verscheen hun debuut CD "Doom for the Black Sun", die in 2014 op vinyl werd uitgebracht door het Zweedse Transubstans label.
Hun nieuwe album "Doom Machine", dat,  net als hun eerste LP slechts 5 nummers bevat, verschijnt eveneens op vinyl via dit zelfde label en zal in juni 2015 in een gelimiteerde oplage op zwart en oranje vinyl worden uitgebracht.

De LP start met het titel nummer "Doom Machine", een lekker zwaar klinkend stukje hardrock, dat in de stijl van de eerste Black Sabbath LP's gespeeld wordt, waarmee de band meteen mijn volledige aandacht heeft. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna krijg ik "Tractor Beam" te horen, dat met veel fuzz op de gitaar begint, waarna de band vervolgt met het maken van hun zware stoner.
Dan laat de band me genieten van "Voidwagon", waarin de muziek in een iets hoger tempo gespeeld wordt, het ritme melodischer is, de muziek meer swingt en er nog meer fuzz op de gitaar zit, waardoor er een schitterend hardrock nummer ontstaat.
In "Planets & Suns Consumed" speelt de band opnieuw een lekker stevig zwaar stonerrock nummer, dat een licht hypnotiserend ritme heeft en enkele subtiele tempowisselingen bevat.
Het laatste nummer heet "Skull Of The Titan" en ook hierin schotelt de band me een geweldig stukje zware stonerrock voor, dat in een niet al te hoog tempo  gespeeld wordt met daarin enkele prima tempowisselingen, waardoor de muziek spannend blijft.

Major Kong heeft met "Doom Machine" opnieuw een heerlijk stonerrock album weten te maken, dat weliswaar niet lang duurt (35 minuten), maar desondanks het beluisteren meer dan waard is en ik kan ieder stoner liefhebber dan ook aanraden, deze uitstekende LP eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten