zondag 21 januari 2018

Review: Guillaume Marietta - La Passagère (Born Bad Records, 2017) (Pop)

Guillaume Marietta, speelde in de bands The Feeling Of Love, waar hij op 2 albums meespeelde en Raw Death, waarop hij op 1 album te horen is, komt uit Metz, Frankrijk en bracht onder de naam Marietta zijn debuut album "Basement Dreams Are The Bedroom Cream", in 2015, op CD via Born Bad Records, waarna in 2016 een nummer van hem via het compilatie album "La Souterraine Vol. 9" (LP) van het La Souterraine label verscheen.
Daarna toerde hij 2 jaar met zijn band en speelde goed ontvangen optredens in Villette Sonique, Rock en Seine, Levitation Festival, Musiques Volantes en Bars en Trans, om vervolgens zijn album "La Passagère" in Los Angeles, California, Amerika onder leiding van singer-songwriter/producer Chris Cohen op te nemen, waarna Kenneth Gilmore de uiteindelijke mix deed.
Op 20 oktober 2017 werd het album La Passagère door Born Bad Records uitgebracht en daarvan werd de single "Nos Ventres Nus" getrokken en vermeldenswaardig is verder, dat de CD versie een 16 pagina's poster boekwerkje bevat, terwijl de LP uitvoering een geprinte binnenhoes heeft.

Het album bevat 9 in het Frans gezongen nummers, waarvan "La Carte" het eerste is en daarin brengt Guillaume een licht psychedelische pop ten gehore, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, om gevolgd te worden door het op single verschenen "Nos Ventres Nus", waarin ik een uitstekende pop song voorgezet krijg, die enkele subtiele tempowisselingen heeft.
Daarna volgt "La Grande Ville Malade", een aanstekelijk klinkend song, die in een gemiddeld dansbaar tempo gespeeld wordt en gevolgd wordt door "Electricité", een lekker in het gehoor klinkend mix van jaren 80 elektro en pop, die in een vrij rustig tempo ten gehore gebracht wordt.
Dan schotelt Guillaume me "La Bouche Du Vent" voor en hierin krijg ik een licht psychedelische pop song te horen, waarna "L'Insecte Dans Ma Bouche" volgt en ik een mix van pop en new wave hoor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een licht hypnotiserend ritme bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).
In "Livide Est La Nuit" speelt hij een prachtige, vrij rustige, pop song en in de titel song "La Passagère" laat hij me genieten van een schitterend rustige pop song, die new wave invloeden heeft en in "Maud La Nuit" schotelt hij me opnieuw een mooie rustige song voor.

"La Passagère" van Guillaume Marietta is een prima plaat, die het beluisteren meer dan waard is en ik kan iedere liefhebber van de betere pop deze schijf dan ook aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten