zondag 21 januari 2018

Review: Love Machine - Times To Come (Unique Records, 2018) (Pop)

Love Machine is een band uit Düsseldorf en Keulen, Duitsland, die bestaat uit: Marcel Rösche - zang en percussie, Hendrik Siems - sologitaar en zang, Felix Wursthorn - sologitaar, synthesizer en zang, Thibaut Sanli - basgitaar en Noel Lardon - drums, percussie, orgel, saxofoon en zang.
De band bracht 2 april 2014 hun debuut album "A Present To The Galaxy" als digitale download in eigen beheer uit en deze werd op 22 april 2016 gevolgd door het album "Circles", dat via het Tonzonen Records label in een beperkte oplage op LP verscheen en tevens als CD en als digitale download werd uitgebracht.
De van het album getrokken single "Sun Paradox" kreeg bij MTV Duitsland aandacht en werd gedraaid bij radio 1Live en enkele underground radio stations.
De laatstse 3 jaar toerde Love Machine bijna constant door Duitsland en speelde in clubs en op festivals als Burg Herzberg, maar ook trad de band op in diverse landen in Europa, zoals: Frankrijk, Denemarken, Polen en Engeland, waarbij het podium werd gedeeld met bands als: Acid Mothers Temple, Kikagaku Mojo en The Flying Eyes.
Hun derde album "Times To Come", dat in maart 2018 via Unique Records op LP en CD verschijnt, is op 15 december 2017 vooraf gegaan door de single "Times To Come".

Het album, dat 7 nummers bevat, start met "Earth, Again" en daarin begint de muziek in een erg langzaam tempo, om na een halve minuut over te gaan in een aangenaam klinkende pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en halverwege verandert in een swingend stukje progressieve rock.
Daarna hoor ik het titel nummer "Times To Come", een eentonig klinkende song, waarin prima samenzang zit (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en dit nummer wordt gevolgd door "Visions", een zeer psychedelisch experimenteel startend instrumentaal nummer, dat halverwege over gaat in een fantastisch symfonisch stuk muziek.
In "Solar Phallus" krijg ik een uitstekende rustige pop song, die progressive rock en lichte countryrock invloeden heeft en in "Blue Eyes" zet Love Machine me een lekker in het gehoor klinkende swingende song voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme bevat, dat aanzet tot dansen.
Dan krijg ik "To The Universe" voorgeschoteld, waarin de band opnieuw een prachtige vrij rustige pop song ten gehore brengt en deze wordt gevolgd door "Got To Love", een heerlijke dansbare melodische pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, dat tegen het einde versneld wordt, invloeden van de Allman Brothers Band en gospel muziek bevat en swingt.

"Times To Come" van Love Machine is een prima plaat, die me geen moment verveeld heeft en ik kan deze schijf dan ook aanraden, aan een ieder, die van de betere pop muziek en licht progressieve rock houdt.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten