zaterdag 11 januari 2020

Review: Lordi - Killection (AFM Records / Soulfood Music, 2020) (Hardrock / Disco Poprock)

Lordi werd in 1992 te Rovaniemi, Lapland, Finland, opgericht door zanger Mr.Lordi, die tevens songwriter, visuele kunstenaar en kostuum ontwerper is.
Vervolgens richtte hij in 1996 de band Lordi op, die in 2006 doorbrak de band tijdens de Eurovisie Song Festival met het winnende lied “Hard Rock Hallelujah”.
Buiten Mr.Lordi bestaat de band, die in de loop der jaren diverse bezettingswisselingen onderging en verscheidene singles en albums uitbracht, tegenwoordig uit: Mr. Amen - sologitaar, Mr. Hiisi - basgitaar, die Ox sinds begin 2019 is komen vervangen, Ms. Hella - keyboards en Mr. Mana - drums.
Hun tiende album "Killection" verschijnt 31 januari 2020 zowel als 2LP, als box set, als CD en als DVD via AFM Records en Soulfood Music, waarbij de band de indruk wil wekken, alsof de nummers van deze fictieve verzamel 2LP/CD in de periode 70, 80 en 90 zijn geschreven en in die tijden hit singles zijn geweest.

Het CD album, dat op 24 sporen analoog is opgenomen, bevat 15 nummers, waarvan "Radio SCG10" het eerste is en hierin krijg ik een aankondiging van het radio station te horen voor het album van Lordi, waarna "Horror For Hire" volgt, waarin de band een een heerlijke swingende hardrock song in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die melodische invloeden heeft en gevolgd wordt door de single "Shake The Baby Silent", een uitstekende swingende rock song, die een dansbaar ritme heeft en diverse subtiele tempowisselingen bevat.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgen "Like A Bee To The Honey", een commercieel klinkende poprock song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, jazz invloeden bevat en dansbaar is, "Apollyon", eveneens een prachtige poprock song, die vrij commercieel klinkt en dansbaar is door de disco drums stijl.
In "SCG10 The Last Hour" krijg ik weer een stukje radio te horen, waarna Lordi "Blow My Fuse" speelt en ik een schitterende rock song voorgeschoteld krijg, die een aanstekelijk ritme heeft, invloeden uit de jaren 70 progressieve rock en diverse subtiele tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "I Dug A Hole In The Yard For You" en daarin speelt de band opnieuw een commercieel dansbaar rock nummer, dat hardrock invloeden en tempowisselingen bevat en net over de helft tijdelijk langzamer wordt.
Dan volgen "Zombimbo", een mix van disco en rock, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is, "Up To No Good", een geweldige rock song met een dansbaar ritme en een hoog meezing gehalte en "SCG10 Demonic Semitones", waarin opnieuw een stukje radio te horen is.
Verder hoor ik "Cutterfly", een mooie uptempo mix van rock en disco, die swingt, "Evil", een uptempo hardrock song, die tempowisselingen bevat, "Scream Demon", een lekker in het gehoor klinkende mix van disco en rock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en dansbaar is en "SCG10 I Am Here", waarin ik voor het laatst een radio boodschap te horen krijg.

"Killection" van Lordi is een heerlijke swingende 2LP, die vol uitstekende swingende songs staat en ik kan liefhebbers van disco pop en hardrock dan ook aanraden, deze dubbelaar eens te gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten