zaterdag 18 januari 2020

Review: Pyogenesis - A Silent Soul Screams Loud (AFM Records, 2010) (Hardrock)

Pyogenesis uit Stuttgart, Duitsland werd in 1991 opgericht en bestaat uit: Flo V. Schwarz - zang en sologitaar, Thilo Schmidt - sologitaar, Malte Brauer - basgitaar en Jan Räthje - drums.
De band bracht sinds de oprichting 9 albums, 10 singles, 2 compilatie singles, 2 split singles en 1 video uit en op 24 januari 2020 verschijnt hun 10de album "A Silent Soul Screams Loud" via AFM Records in een beperkte oplage als box-set, in een beperkte oplage als LP op doorzichtig blauw vinyl, in een beperkte oplage als LP op neon kleurig geel vinyl, als CD en als digitale download.
"A Silent Soul Screams Loud", dat 8 nummers bevat, is het laatste deel van hun Steampunk trilogie, die in 2015 begon met “A Century In The Curse Of Time” en in 2017 gevolgd werd door “A Kingdom To Disappear”.

Het eerste nummer van het album heet "Survival Of The Fittest", waarin de band me een snelle hardrock song voorschotelt, die uitstekende samenzang bevat en melodische invloeden heeft, waarna "Mother Bohemia" volgt en de band een snelle, vrij zware, swingende rock song ten gehore brengt.
Daarna volgen "I Can't Breathe (Prologue)", een korte mix van new wave en hardrock, die naadloos over gaat in "I Can't Breathe (Monologue)", een heerlijke hardrock song, die tempowisselingen bevat en in het eerste gedeelte invloeden van new wave heeft.
In "High Old Times" speelt Pyogenesis een rock song met tempowisselingen en invloeden van new wave en in "Modern Prometheus", waarin Chris Harms meespeelt, zet de band me een opnieuw een uitstekende mix van hardrock en new wave voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en aan rustig eindigt.
Verder volgen "Will I Ever Feel The Same", een stevige snelle rock song, die tempowisselingen heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "The Capital (A Silent Soul Screams Loud)", een geweldige swingende hardrock song met tempowisselingen, die bij tijd en wijle heftig klinkt en na 5 minuten verandert in een schitterend rustig stuk muziek, dat tegen het einde weer iets meer snelheid krijgt en eindigt in rust.

"A Silent Soul Screams Loud" van Pyogenesis is een uitstekende plaat, die prima nummers bevat, waarvan de titel song de uitschieter is en ik kan liefhebbers van hardrock dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten