zondag 26 januari 2020

Review: The Jack Cades - Perfect View (Beluga Records / Bickerton Records, 2020) (Beat)

The Jack Cades is een internationale band, die bestaat uit: Mike Whittaker - sologitaar en zang, Elsa Whittaker - slaggitaar en zang en Mole Brooks - drums en zang en Alexandra Cools - basgitaar.
De band, die uit leden van The Masonics (John uit Edinburgh, Schotland), The Baron Four (Mole en Mike uit Folkstone, Engeland), Missing Souls (Elsa uit Lyon, Frankrijk) en Speedball Jr. (Alexandra uit Gent, België) bestaat, bracht 9 augustus 2017 hun mono opgenomen album "Music For Children", als digitale download uit en deze verscheen in februari 2018 via Dirty Water Records en hierop speelt John Gibbs basgitaar in enkele nummers.
Vervolgens bracht de band hun single "Run Paulie Run” / “And Pretend” uit via Dangerhouse Skylab en op 21 maart 2020 verschijnt hun album "Perfect View", dat 11 nummers bevat, via Beluga Records en Bickerton Records op zowel LP, CD en als digitale download.

3 Van de nummers van de plaat zijn vast als download verschenen, waarvan het titelnummer "Perfect View" het eerste is en hierin speelt de band een schitterende dansbare uptempo beat song, die een aanstekelijk melodisch ritme heeft en sterke invloeden van de jaren 60 bevat.
Daarna volgt het op single verschenen "Run Paulie Run” en ook in dit nummer brengt The Jack Cades een heerlijke swingende jaren 60 gerelateerde song ten gehore.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Als laatste krijg ik "Candid" voorgeschoteld, waarin de band me nogmaals een fantastische uptempo song laat horen, die garagerock invloeden uit de jaren 60 bevat en swingt als een trein.

Met de 3 nummers, die als voorloper van het album "Perfect View" van The Jack Cades zijn uitgebracht, heeft de band me doen verlangen naar meer en ik kijk dan ook verlangend uit naar het complete album.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten