zondag 2 februari 2020

Review: Vagina Lips - Outsider Forever (Inner Ear Records, 2020) (New Wave / Elektro)

In juli 2015 begonnen Zimmy Lips (Jimmy Polioudis) - zang en sologitaar en Lostinthe (Konstantinos Iosifidis) - zang en drums te Thessaloniki, Griekenland, met het project Vagina Lips en brachten datzelfde jaar hun cassette, "Vagina Lips", via Random Tapes uit.
Deze werd in maart 2016 gevolgd door "Youth In Chaos", die via MO.MI records als digitale download verscheen en tegelijkertijd deed Zimmy Lips een solo optreden voor een populaire Griekse TV show, waarna Vagina Lips meer bekendheid kreeg.
Toen Konstantinos in mei 2016 uit het duo stapte, besloot Zimmy alleen verder te gaan en nam in augustus het album "Athanasia" op met Konstantinos als producer en deze werd de vaste producer voor zijn volgende digitale uitgaves; "Decadent Life" (EP, 2016), "Elixir" (album, 2017), "Vernorexia" (mini album, 2017), "Lust For Trash" (album, 2017) en "Of Our Lives" (2017).
Het Inner Ear Records label bracht het album "Athanasia" in februari 2017 voor de eerste keer in een beperkte oplage op vinyl uit en op 12 november 2018 verscheen het album "Generation Y" via dit label op zowel zwart als roze vinyl en als digitale download.
Op 21 januari 2020 verscheen hun album "Outsider Forever", dat 8 nummers bevat, op LP en als digitale download via Inner Ear Records

Het album start met "I Don´t Want This Day To End", waarin de band een geweldige swingende melodische uptempo elektro song ten gehore brengt, die invloeden van new wave heeft en een dansbaar ritme bevat, waarna "Typical Standarts" volgt en hierin speelt de band een uitstekende uptempo poprock song, die wisselende tempo's heeft, invloeden van de jaren 80 gitaarrock en new wave bevat en swingt.
Daarna volgen "Let It Kill", een schitterende dansbare rock song, die een licht hypnotiserend terugkerend ritme heeft en de titel song "Outsider Forever", een jaren 80 gerelateerde song new wave song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Op kant B start Vagina Lips met "Watered Out By Our Own Tears", dat zang van Annajo heeft en een dansbare mix is van pop en new wave, dat een terugkerend ritme heeft en gevolgd wordt door "Scared Of Life, Afraid Of Death", een uptempo song met new wave en lichte house invloeden.
Dan volgen "Dark Circles Under Blue Eyes", eveneens een prachtige uptempo song met jaren 80 invloeden en "Today I´m Brave", een vrij zware dark wave song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.

"Outsider Forever" van Vagina Lips staat vol heerlijke uptempo new wave songs, die me even terug doen verlangen naar de jaren 80 en ik kan liefhebbers van dit genre dan ook aanraden, deze plaat eens te gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten