zondag 16 februari 2020

Review: Bernie Shaw & Dale Collins - Too Much Information (LT Productions, 2019) (Melodische Rock)

Bernie Shaw uit Edmonton, Canada, de zanger van de Engelse band Uriah Heep, heeft samen met zijn vriend, multi-instrumentalist, Dale Collins, die eveneens uit Edmonton komt, een album opgenomen, getiteld "Too Much Information".
De opnames daarvan werden jaren geleden gemaakt en zijn opnieuw opgenomen, waarna LT Productions ze op 13 september 2019 als LP en CD heeft uitgebracht.
Op het album bestaat hun band uit: Bernie Shaw - zang en achtregrondzang, Dale Collins - solo-, basgitaar en keyboards, Jason Gardenits - piano en Don Restall - drums.
Verder spelen gastmuzikanten: Kelly Studola - drums (1 nummer), Niel Van Dyik - basgitaar (1 nummer), Mark Ammar - drums (1 nummer) en Steve Rispon - orgel (1 nummer) op het album mee.

Het album, dat 8 nummers bevat, start met "So Many Times", waarin de band een uitstekende melodische rock song in een gemiddeld tempo speelt, die gevolgd wordt door "Alone", een mooie rustige poprock song, die enkele tempowisselingen heeft.
Daarna volgen "Here We Go", een prachtige rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme heeft, waar een hoog meedein gehalte in zit en het titel nummer "Too Much Information", een mix van melodische rock en pop, die met gemiddeld snelheid gespeeld wordt en enkele tempowisselingen heeft.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
In "Sad Song" speelt Bernie Shaw & Dale Collins een schitterende rustige melodische song, die een aanstekelijk ritme heeft en in "Hey Jimi" krijg ik opnieuw een lekker in het gehoor klinkende poprock song voorgezet, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt, waarbij de zang lichtelijk op die van Roger Daltrey van The Who lijkt.
Verder volgen "Just A Little Bit", een heerlijke rock song, die enkele prima tempwisselingen heeft en in een vrij rustig tempo gespeeld wordt en "Rock On". een geweldige cover van de song van David Essex, dat een dansbaar ritme bevat en swingt.

"Too Much Information" van Bernie Shaw & Dale Collins is een prima plaat, die het midden houdt tussen melodische rock en pop en ik kan liefhebbers van beide genres dan ook aanraden, eens te gaan luisteren naar deze schijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten