zondag 23 februari 2020

Review: Stonewall Noise Orchestra - Deathtripper (Transubstans Records, 2020) (Hardrock)

Stonewall Noise Orchestra, of afgekort S.N.O. komt uit Borlange, Zweden en bestaat sinds 2019 uit: Tony Josefsson - zang, Snicken - sologitaar, Mats Gesar - sologitaar, Jonas Wahlberg - basgitaar en Mr.Pillow - drums.
De bandleden speelden eerder in bands als Demon Cleaner en Greenleaf en hun muzikale invloeden komen van jaren 70 hardrock bands.
In 2005 tekenden ze een contract met het Daredevil Records label voor het maken van hun debuut album "Vol.1", die in Pophouse te Borlange werd opgenomen en dat jaar verscheen ook de live DVD "Stoned From The Underground 2005".
Daarna kwamen de nummers "Clone Baby" en "As My Sun Turns Black " via verzamel CD's, die door Buzzville Records en op "Everywhere Is Loud!" uitgebracht zijn.
Het jaar erna kwam John Hermansen tijdelijk bij de band voor de opnamen van de tweede CD en ook tijdens optredens speelde hij mee, omdat Singe tijdelijk niet in staat was dat te doen.
In 2008 bracht het Daredevil Records label hun debuut album "Vol.1" opnieuw uit, aangevuld met bonus tracks en toen Singe in dat zelfde jaar terug bij de band kwam, tekenden ze een contract met The Unit Music Company, die hun tweede album "Constants In An Ever Changing Universe" uitbracht in oktober 2009, die goed ontvangen werd door de schrijvende pers, waardoor de band meer optredens kreeg.
Hun volgende album, "Sweet Mississippi Deal" werd eind 2009 in hun eigen gebouwde opname studio opgenomen en geproduceerd en in begin oktober door het Transubstans label uitgebracht, waarna nog meer optredens volgden in 2010 en 2011.
In 2013 verscheen "Salvation" via Transubstans Record en in 2015 verliet Singe de band en werd vervangen door Tony Josefsson, waarna in 2016 de band "The Machine, The Devil & The Dope" via SPV/Steamhammer Records uitbracht.
Eind 2017 kreeg sologitarist Micke Eriksson te horen, dat hij kanker had en overleed op 25 april 2018.
De band maakte hun tournee af het hulp van sologitarist Jonas Kjellgren, waarna Mats Gesar in 2019 de nieuwe sologitarist van de band werd, die voor het eerst te horen is op het album "Deathtripper", waarop 9 nummers staan en op 24 april 2020 via Transubstans Records verschijnt als LP en deze is op groen en zwart vinyl verkrijgbaar.

Het album begint met het titelnummer "Deathtripper", een heerlijke swingende hardrock song met een aanstekelijk ritme, die tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "Gravity", een vrij heftige rock song, die swingt en tempowisselingen bevat.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgen "Bones", waarin de band een stevige rock song in een niet al te hoog tempo speelt en "The Sorm", een aanstekelijke uptempo rock song, met een swingend ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
In "Evil To-Go" schotelt Stonewall Noise Orchestra me een geweldige, vrij zware, rock song voor, die invloeden van Black Sabbath en melodische rock heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en in "Bound To Bend The Truth" krijg ik weer zo'n stevige song te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en subtiele tempowisselingen heeft.
Dan volgen "Dopamine Dreamland", een afwisselende song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, "Imaginary Crown", een swingende rock song met enkele tempowisselingen, die een aanstekelijk ritme heeft en "Satanic Love Affair", een schitterende song met een dansbaar ritme en tempowisselingen.

"Deathtripper" van Stonewall Noise Orchestra is een uitstekende hardrock plaat, die vol prima muziek staat en ik kan liefhebbers van dit genre, deze schijf dan ook zeer aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten