zondag 2 februari 2020

Review: Humulus - The Deep (Kozmik Artifactz Records, 2020) (Psychedelische Rock /Stoner / Bluesrock)

Humulus werd in 2009 te Brescia/Bergamo, Italië, die bestaat uit: Andrea Van Cleef - sologitaar en zang, Giorgio Bonacorsi - basgitaar en Massimiliano Boventi - drums.
Hun debuut album "Humulus" verscheen op 26 december 2012 via Go Down Records als CD en als digitale download en deze werd gevolgd door: "Electric Walrus EP" (10 oktober 2015, digitale download), "Reverently Heading Into Nowhere" (24 maart 2017, LP en digitaal album), die via Oak Island Records en Taxi Driver Records werd uitgebracht en op 28 februari 2020 brengt Kozmik Artifactz Records het album "The Deep", waarop 6 nummers staan, in een beperkte oplage als LP op doorzichtig wit gespetterd vinyl uit en tevens als CD en als digitale download.
Vermeldenswaardig is nog, dat de band in 2014 hun eigen IPA bier introduceerde, dat gebrouwen werd in samenwerking met ELAV Independent Brewery.

Het eerste nummer van het album heet "Devil's Peak (We Eventually Eluded Death)" en hierin speelt de band een heerlijke stonerrock song in een gemiddeld tempo, die invloeden van progressieve bluesrock heeft en gevolgd wordt door "Gone Again", een swingende uptempo rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en invloeden van de muziek van The Doors bevat.
Daarna volgen "Hajra", een fantastische psychedelische progressieve rock song, waarmee Humulus me van begin tot eind in de ban van hun muziek houdt en "Into The Heart Of The Volcano Sun", een verrukkelijk stuk psychedelische rock, dat in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en halverwege zang bijgevoegd krijgt en tegen het eind iets steviger wordt.
In "Lunar Queen" zeyt de band me een geweldig rustig nummer voor, waarin de muziek en zang me aan die van Deleyaman doet denken en in "Sanctuary III - The Deep" laat de band me genieten van een rustig nummer, dat invloeden van stonerrock, progressieve rock en The Doors heeft.

"The Deep" van Humulus bevat schitterende muziek, waarmee de band me van begin tot eind heeft weten te boeien en ik kan deze schijf, die vol staat met stoner, psychedelische en progressieve rock, dan ook zeer aanraden, aan liefhebbers van deze muzieksoorten.
Sorry! Nog geen video beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten