zondag 9 februari 2020

Review: Datura4 - West Coast Highway Cosmic (Alive Natural Sound Records, 2020) (Progressieve Bluesrock / Pop)

Datura4 werd in 2011 te Fremantle, Australië opgericht door Dom Mariani - zang en sologitaar en Greg Hitchcock - zang en sologitaar.
Dom speelde eerder in de legendarische garagerock bands The Stems en DM3 en Greg in You Am I en New Christs.
Samen met Stu Loasby - basgitaar en Warren Hall - drums, die in The Drones speelde vormen ze de band, waarmee ze al snel een goede reputatie met hun live optredens opbouwden in hun woonplaats.
Hun debuut album,"Demon Blues", met een fantastische psychedelische hoes, die door Joshua Marc Levy van Asheville Art Family is gemaakt, is in juli 2015 door het Alive Natural Sound Records label uitgebracht en ook hun album "Hairy Mountain", dat 28 oktober 2016 werd uitgebracht, verscheen op dit label, waarbij het hoesontwerp opnieuw van Joshua Marc Levy komt, terwijl het album zowel op CD als in een zeer beperkte oplage van 150 stuks op 180 gram gekleurd vinyl uit kwam en op 5 april 2019 werd het album "Blessed Is The Boogie", waarop 10 nummers staan, uitgebracht via Alive Natural Sound Records in een beperkte oplage als LP, als CD en als digitale download.
Ook hun album "West Coast Highway Cosmic", waar 10 nummers op staan en 17 april 2020 verschijnt, wordt door Alive Natural Sound Records op LP en CD uitgebracht.
Hierop is de bandbezetting: Dom Mariani - zang en sologitaar, Stu Loasby - basgitaar, Warren Hall - drums en Bob Patient - keyboards en tevens speelt Howie Smallman – mondharmonica op 4 nummers mee en vermeldenswaardig is nog, dat het album vooraf gegaan wordt door de single "Rule My World"/ "Phoenix", die in een beperkte oplage op 7" vinyl verschijnt en hierbij kan nog aangemerkt worden, dat "Rule My World" niet op de vinyl versie van het album staat, terwijl "Phoenix" niet op enig album staat.

Het album, dat 10 nummers bevat, begint met het titelnummer "West Coast Highway Cosmic", waarin de band een fantastische swingende uptempo progressieve rock song speelt, die lichte ruimtelijke invloeden  heeft en enkele tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "Wolfman Woogie", een lekker in het gehoor klinkende boogie song, die progressieve rock elementen herbergt, tempowisselingen bevat en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Daarna volgen "Mother Medusa", een uptempo mix van bluesrock en progressieve rock, die een dansbaar ritme heeft en tempowisselingen bevat, "A Darkness Of Brown", een swingende rock song met progressieve invloeden en "You're The Only One", een schitterende rustige pop song met een melodisch terugkerend ritme en blues invloeden.
In de single "Rule My World" zet Datura4 me een heerlijke swingende bluesrock song voor, in "Give" krijg ik een swingende rock song met een aanstekelijk ritme te horen en in "You Be The Fool" laat de band me weer genieten van een uitstekende mix van pop en bluesrock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een terugkerend ritme heeft.
Verder volgen "Get Out", een swingende bluesrock song, waarbij stil zitten niet aan de orde is en "Evil People Pt.1", een verrukkelijke progressieve rock song, waar een terugkerend hypnotiserend ritme in zit.

"West Coast Highway Cosmic" van Datura4 is een fantastische plaat, die mede door het gebruik van keyboards een meer progressief karakter mee gekregen heeft en ik kan deze schijf dan ook aanraden, aan liefhebbers van progressieve rock en bluesrock.
Sorry! Nog geen video beschikbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten