zondag 30 augustus 2020

Review: Goatriders - The Magician's Keep (Ozium Records, 2020) (Stoner / Desert Rock)

Goatriders uit Linköping, Zweden, bestaat uit: Christofer - zang, Robin - sologitaar, Jimi - basgitaar en Daniel - drums.
De band bracht hun debuut single "15/12" op 18 december 2018 als digitale single uit en deze werd gevolgd door het album "The Magician's Keep", dat op 27 januari 2020 als LP in een beperkte oplage op doorzichtig oranje vinyl en als CD via Ozium Records verscheen en tevens werd het door de band zelf als digitaal album uitgebracht.

Het album, dat 5 nummers bevat, begint op kant A van de LP met "Golem", waarin de band een heerlijke stevige desert rock song ten gehore brengt, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en sterke invloeden van progressieve rock bands uit de jaren 70 heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Amitte Diem", een geweldige rustige song, die iets voor de helft van het nummer meer snelheid krijgt en heftiger wordt, om na korte tijd weer terug te komen in het rustige tempo en dit nogmaals te herhalen.
Daarna volgt "Hound Of The Gods" en hierin speelt Goatriders een uitstekende stoner rock song in een gemiddeld tempo, die een aanstekelijk ritme heeft, swingt en enkele minuten voor het einde van het nummer in een hoger tempo wordt gespeeld.
Kant B bevat 2 nummers, waarvan "Pitch Black Blues" het eerste is en daarin laat de band me genieten van een prima swingend uptempo stoner rock nummer, waar invloeden van het gitaarspel van Stefan Koglek (Colour Haze) in zitten.
Dan volgt het laatste nummer, getiteld "Songs From Mars" en krijg ik een schitterend stukje rock voorgeschoteld, dat in een vrij rustig tempo met een aanstekelijk ritme gespeeld wordt en na enkele minuten meer snelheid en acid rock invloeden krijgt toegevoegd en een gesproken tekst bevat, waarbij de muziek dreigend en heftig wordt, die vlak voor het eind in rust terug komt.

"The Magician's Keep" van Goatriders is een fantastische plaat, die lekkere stevige stoner en desert rock nummers bevat, waar ik vanaf de begintonen van genoten heb en ik kan elke liefhebber van zowel stoner als desert rock deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

1 opmerking:

  1. Yo! Thank you so much for the nice words. It really means alot for a small band as us.
    There is a bunch of copies of the LP left over at Oziumrecords.com if anyone is interested..
    //Stoffe of Goatriders

    BeantwoordenVerwijderen