zondag 2 augustus 2020

Review: Lionheart - The Reality Of Miracles (Metalville Records, 2020) (Melodische Hardrock)

Lionheart werd eind 1980 in Engeland opgericht door Dennis Stratton (ex-Iron Maiden) - sologitaar en achtergrondzang, Steve Mann (Michael Schenker Fest) - sologitaar en achtergrondzang en Rocky Newton (ex-MSG) - basgitaar en achtergrondzang, die samen met Clive Edwards (ex-UFO) - drums en percussie de band vormde.
In 1984 kreeg de band een contract met CBS Records en met hun toenmalige zanger, Chad Brown, nam de band het debuut album "Hot Tonight" in Los Angeles op.
Daarna werd Chad in 1985 vervangen door Keith Murrell en kwam Phil Lanzon (Uriah Heep) - keyboards bij de band, voordat de band uit elkaar ging.
In 1999 gaf Lionheart de rechten vrij voor het uitbrengen van een dubbel album ("Unearthed – Raiders of the Lost Archives") met oude demo's, waardoor er weer interesse in de band was en in 2016 vroegen organisatoren van het Rockingham Festival te Nottingham om live te komen spelen en de 4 leden besloten Lee Small (Shy) als zanger bij de band te halen, waarna hun optreden lovende kritieken kreeg.
Er werd besloten een nieuw album op te nemen, dat "Second Nature" getiteld was en in 2017 uitgebracht werd en door Classic Rock Magazine als album van het jaar voorgedragen werd.
Vervolgens bracht de band in 2018 de kerst single "Mary Did You Know" uit en op 31 juli 2020 verscheen het album "The Reality Of Miracles", waarvan de 13 nummers in Steve Mann's studio te Hannover, Duitsland opgenomen werden en deze wordt door Metalville Records uitgebracht in een beperkte oplage als LP (11 nummers), als CD en als digitale download.

Het LP album begint met "Salvation", waarin de band een duister klinkend intro speelt, dat gevolgd wordt door "Thine Is The Kingdom", een prachtige rock song met invloeden van melodische en symfonische rock, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgen "High plains Drifter", een melodische uptempo song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, het titel nummer "The Reality Of Miracles", een mooie enigszins commerciële rock song, die tempowisselingen heeft en in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en "Five Tribes", een schitterende uptempo hardrock song, die met hoge snelheid gespeeld wordt en swingt als een trein.
In "Behind The Wall" zet Lionheart me een fantastische rustige song voor, die symfonische elementen bevat en subtiele tempowisselingen heeft, in "All I Want Is You" krijg ik eveneens een lekker in het gehoor klinkende song voorgeschoteld, die een dansbaar ritme heeft en in "Widows" speelt de band een dansbare uptempo rock song met een gemiddeld tempo, die symfonische en melodische invloeden heeft.
Dan volgen "King Of The East", een heerlijke swingende rock song, die tempowisselingen en lichte Oosterse invloeden heeft, "Overdrive", een uitstekende uptempo rock song, die een aanstekelijk ritme heeft en "Outlaws Of The Western World", een aanstekelijke dansbare melodische rock song.

"The Reality Of Miracles" van Lionheart os een prima plaat, die vol met melodische en symfonische hardrock songs staan en ik kan liefhebbers van deze muzieksoorten dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten