zondag 2 augustus 2020

Review: Brimstone Coven - The Woes Of A Mortal Earth (Ripple Music, 2020) (Progressieve Rock / Hardrock)

Brimstone Coven werd in 2011 in Wheeling, West Virginia, Amerika opgericht door Corey Roth - zang en sologitaar, John Williams - zang, Andrew D'Cagna - basgitaar en Justin Wood - drums.
In 2012 bracht de band een EP in eigen beheer uit, in 2013 gevolgd door hun debuut album, die door Metal Blade Records samengevoegd werden tot één album, dat 5 augustus 2014 werd uitgebracht, waarna het label op 29 januari 2016 hun album "Black Magic" uitbracht.
In 2017 gingen John en Justin uit de band en vulde drummer Dave Trik hun plaats in, zodat de band een trio werd.
Op 21 juli 2018 verscheen het album "What Was and What Shall Be" in eigen beheer als LP in een beperkte oplage van 300 stuks, als CD in een beperkte oplage van 300 stuks met 2 extra onuitgebrachte nummers en als digitale download.
Vervolgens verschijnt hun album "The Woes Of A Mortal Earth", waarop 6 nummers staan, op 21 augustus 2020 via Ripple Music als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op gedraaid zwart en goud met wit gespetterd vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage en als dd.

Het album start met "The Inferno", waarin de band een stevige mix van progressieve blues en hardrock ten gehore brengt, die een terugkerend ritme bevat, dat tempowisselingen en invloeden van de muziek van Black Sabbath heeft (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)  en dit nummer wordt gevolgd door "When The World Is Gone", een prachtige rustige rock song, die ingetogen zang bevat.
Daarna volgt "Live With A Ghost", een heerlijke rock song, die een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme heeft, invloeden van progressieve rock bevat en swingt.
In "The Darker Half" zet Brimstone Coven me een uitstekende mix van hardrock en poprock voor, die dansbaar is en subtiele tempowisselingen heeft.
Dan volgt "Secrets of The Earth", een puike rock song met een aanstekelijk terugkerend ritme, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt.
Als laatste speelt de band "Song Of Whippoorwill" en hierin laat de band me genieten van een geweldige progressieve rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een licht hypnotiserend terugkerend ritme bevat.

"The Woes Of A Mortal Earth" van Brimstone Coven is een schitterende progressieve plaat, die me van begin tot einde heeft geboeid en ik kan liefhebbers van progressieve rock, maar ook van hardrock, deze schijf ten volle aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten