zondag 30 augustus 2020

Review: Kitchen Witch - Earth & Ether (Kozmik Artifactz Records, 2020) (Stoner)

Kitchen Witch uit Adelaide, Australië, werd in 2013 opgericht en bestaat uit: Georgie Cosson – zang, Conor Kinsella – sologitaar, Simon Elliott – basgitaar en John Russo – drums en percussie.
De band bracht op 7 juli 2014 hun debuut uit met de digitale single "Shock", die op 31 juli 2015 gevolgd werd door de EP "Trouble", die als CD in een beperkte oplage en digitale download verscheen.
Daarna volgden: "Back To The Mud" (3 juni 2016, beperkte oplage als CD en als dd), "Kitchen Witch" (14 april 2017, Kozmik Artifactz Records, als CD in een beperkte oplage van 300 stuks, als LP in een beperkte oplage van 166 stuks op 180 gram groen/wit marmerkleurig vinyl, als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op 180 gram zwart vinyl en als dd) en op 21 augustus 2020 verscheen het album "Earth & Ether", via Kozmik Artifactz Records als LP in een beperkte oplage op goud kleurig vinyl, als LP in een beperkte oplage op multi kleurig vinyl, als dd.
Op het album, dat 7 nummers bevat, speelt gastmuzikant Fabian Caporaso op didgeridoo en yidaki mee in het nummer "Many Moons".

De plaat begint met "Lost", waarin de band een schitterende stevige uptempo stoner rock song ten gehore brengt, die invloeden heeft van het gitaarspel van Stefan Koglek (Colour Haze) en swingt en deze wordt gevolgd door "Cave Of Mischief", een swingende stevige rock song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Daarna volgen "Sunrise", een fantastische stoner rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en progressieve bluesrock invloeden heeft en tempowisselingen bevat en "Chase The Sun", een lekker in het gehoor klinkende rock song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk terugkerend ritme en acid rock invloeden heeft.
In "The Frontal Lobe" speelt Kitchen Witch weer zo'n stevige swingende rock song, die zeer dansbaar is en in de titelsong "Earth & Ether" schotelt de band me opnieuw een swingende rock song voor, die lichte progressieve bluesrock invloeden bevat en subtiele tempowisselingen heeft.
Dan volgt het laatste nummer, getiteld "Many Moons" en hierin laat de band me genieten van een verrukkelijke uptempo rock song, waar nogmaals invloeden van Stefan Koglek's gitaarspel te horen zijn.

"Earth & Ether" van Kitchen Witch is een heerlijke stevige stoner rock plaat, die 7 puike nummers bevat en ik kan liefhebbers van stoner deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten