zondag 2 augustus 2020

Review: Mummise Guns - Mummise Guns (Riot Season Records, 2020) (Punk / Noiserock)

Mummise Guns werd in 2016 opgericht en bestaat uit leden van diverse Engelse bands: Alex Wilson (Ghold, Shuck) - zang, Gordon Watson (Terminal Cheesecake, Luminous Bodies) - sologitaar, Adam Ian Sykes (Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs Pigs) - sologitaar, Matt Ridout (Dethscalator, Casual Nun) - sologitaar, Tracy Bellaries (Part Chimp, Luminous Bodies, Ikara Colt) - basgitaar en Cleaver (Michael, Black Shape) - drums.
Op 17 juli 2020 verscheen hun album "Mummise Guns", waarop 6 nummers staan, via Riot Season Records in een beperkte oplage als LP op zwart vinyl en als digitale download.

Het eerste nummer van het album heet "Flattened Earth", waarin de band een schitterende mix van punk en noise rock maakt, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en iets na de helft van het nummer over gaat in een fantastische swingende uptempo noiserock song, die tempowisselingen bevat en experimentele elementen heeft en gevolgd wordt door "Glitter Balls", een vrij langzame rock song met lichte psychedelische noise invloeden.
Daarna volgen "Forever Triggered Forever", een geweldige song, die in een langzaam tempo met een slepend ritme gespeeld wordt en lichte invloeden van de muziek van The Sensational Alex Harvey Band heeft.
In "Bipolar Brain Transmitter" zet Mummise Guns me opnieuw zo'n heerlijke song voor, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en terugkerend ritme heeft en in "Dog Cocked" krijg ik nogmaals een trage song te horen, die een terugkerend ritme heeft en deze heeft invloeden van de muziek van The Monsters en Reverend Beatman.
Dan volgt het laatste nummer, getiteld "End Of Days" en hierin speelt de band een korte heftige song in een gemiddeld tempo, die lichte invloeden van Public Image Limited en noiserock heeft en een terugkerend ritme bevat.

"Mummise Guns" van Mummise Guns is een uitstekende plaat, waarmee de band me van begin tot einde heeft geboeid en ik kan deze schijf dan ook aanbevelen, aan een ieder die van noiserock houdt.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten