maandag 30 november 2020

Review: Hint - Rarities Of Two Centuries (Atypeek Music / Bruillance Records, 2020) (Punk / Jazz / Dance)

Hint uit Angers, Frankrijk werd in 1993 opgericht en bestaat uit: Arnaud Fournier (Dead Hippies, La Phaze) - sologitaar, saxofoon, trompet en dwarsfluit en Hervé Thomas (Fragile, Urawa en Dead Hollywood Stars) - solo- en basgitaar, samples en zang.
Op 5 maart 2020 verscheen hun album "100% White Puzzle" als CD en als digitale download) en deze werd gevolgd door: "Dys" (10 maart 2020, dd), "Wu-Wei" (11 maart 2020, dd) en "Product Topology" (27 maart 2020, dd) en op 11 september 2020 bracht Atypeek Music / Bruillance Records hun album "Rarities Of Two Centuries" als LP uit in een beperkte oplage van 300 stuks op wit vinyl en als digitale download en de opnamen 9 hiervan zijn tussen 1995 en 2010 gemaakt en hierop spelen Portobello Bones, Gran Kino en Daunik Lazro mee en maakte The Young Gods een remix voor het album.

Het album begint met "The Fish And The Fisher", waarin Hint een schitterende song in een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, die een terugkerend licht hypnotiserend ritme heeft en tevens jazz en elektronische invloeden bevat, waarna "Trafics" volgt en het duo een fantastische mix maakt van progressieve rock elektronische muziek en dance, die boventonen zang bevat en bij tijd en wijle swingt.
Daarna volgen 3 nummers met Portobello Bones, waarvan de eerste getiteld "Hod" is en daarin speelt de band een uitstekende heftige uptempo punk song, "Alleged", een heerlijke uptempo punk song met een terugkerend ritme en "Sixed", een puike punk song, die met hoge snelheid gespeeld wordt. 
In "Diagonal" speelt Daunik Lazro met Hint mee en krijg ik een geweldige mix van avant garde en free jazz in een vrij rustig tempo en in "A Hint Of 1989" met 
Gran Kino laat de band me genieten van een instrumentale mix van post-punk, elektronische en industriële muziek, die een terugkerend ritme heeft.
Verder volgen "Alaska's Polaroid", een verrukkelijke instrumentale uptempo mix van dance, drum 'n bass en jazz, die rustig start, maar na korte tijd over gaat in een swingend stuk muziek en "Wu-Wei Reloaded" (The Young Gods Remix), een experimenteel klinkend nummer, dat jazz en dance invloeden heeft.

"Rarities Of Two Centuries" van Hint is een prima plaat, die afwisselende stijlen muziek bevat, die het luisteren meer dan waard zijn en ik kan liefhebbers van punk, jazz en dance deze schijf dan ook aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten