maandag 16 november 2020

Review: Tony Reed - Funeral Suit (Ripple Music, 2020) (Pop)

Instrumentalist en zanger Tony Reed van Mos Generator uit Seattle, Amerika bracht op 6 november 2020 zijn debuut album "Funeral Suit", waarop 8 nummers staan, via Ripple Music uit als LP in een beperkte oplage van 150 stuks op half wit half zwart vinyl, als LP op zwart vinyl, als CD in een beperkte oplage en als digitale download.

Het album start met "Waterbirth", waarin Tony een mooie, vrij rustige, pop rock song speelt, die prima meerstemmige zang bevat en gevolgd wordt door "Moonlighting", opnieuw een prachtige song in de stijl van jaren 70 bands als Crosby, Stills, Nash & Young, die een niet al te hoog tempo heeft.
Daarna volgen de titel song "Funeral Suit", eveneens een song, die een rustig tempo heeft en daarbij begeleidt Tony zichzelf op gitaar (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en "Along The Way" en ook daarin maakt hij de combinatie van zang en gitaar.
In "Lonely One" zet hij me een heerlijke rock song voor met een aanstekelijk terugkerend ritme en in "Wicked Willow" krijg ik nogmaals zo'n trage song met minimale begeleiding te horen.
Verder volgen "Might Just...", een song, die in hetzelfde tempo gespeeld wordt en "Who Goes There" en hierin blijft Tony verder gaan met het maken van muziek in het rustige tempo.

"Funeral Suit" van Tony Reed bevat 8 nummers, die allemaal in een traag tempo worden gespeeld en daarom naar mijn mening te weinig variatie bevatten, maar toch raad ik liefhebbers van singer/songwriter en pop aan, eens naar deze schijf te gaan luisteren, om hierover zelf een oordeel te vellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten